posljednje pripreme za engleze

Balakov ruši Stoke s formacijom pet plus pet

'Split.19.07.2011. Utakmica 1 kola HNL u Poljudu izmedju HNK Hajduka i S.D.D-Sibenika. Trener Krasimir Balakov,ozbiljan na samom pocetku i na kraju utakmice. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
03.08.2011.
u 14:30

Kada su navijači Stokea čuli da će biti smješteni u podrumu Spaladium arene, odnosno u prostoru koji se naziva "underground", požalili su se svom veleposlanstvu u Hrvatskoj koje je hitro interveniralo u našoj policiji.

– Želimo da navijači imaju na raspolaganju plažu – navodno je bilo zatraženo.

Pa je policija intervenirala, promijenila mjesto na kojem će oko tisuću Stokeovih navijača dočekati početak utakmice. Prva varijanta bile su Bene, odnosno prostor u kojem su bili i navijači Zenita. Trljao je ruke gradonačelnik Željko Kerum, koji tamo ima kafić, ali ništa od toga. Šuma je, ljeto i velika je opasnost od požara. Zamislite samo jednu baklju ili nešto slično... Druga opcija bio je Žnjan, ali na kraju je policija odlučila da Stokeovi navijači budu smješteni na Zvončacu, u parku, u samoj blizini zgrade u kojoj je smještena gradska uprava. Na raspolaganju će imati navijačku zonu koja uključuje park, kafić "Džungla" i dio plaže ispred kafića. A to znači da će biti ispijeno na hektolitre piva.

A "džungla" će biti na ispunjenom Poljudu, ozračje je doslovno usijano, više od trideset tisuća ljudi na tribinama stvorit će ugođaj od kojeg će se Englezima lediti krv u žilama. U "najluđem gradu na svitu" dvoboj protiv Engleza dobio je epitet utakmice godine, Stoke je stavljen u rang onih utakmica koje život znače. Trener Krasimir Balakov shvatio je da je vrag odnio šalu, složio koncepciju po kojoj će Hajduk napadati od prve minute.

– Moramo preuzeti rizik, biti puni optimizma, jer samo tako možemo dalje. Igrači su ljutiti zbog slabe igre u Zadru, to je dobro, a svjesni su koliko nam znači ova utakmica i ne sumnjam da će se boriti do posljednjeg trenutka. Bit ćemo ofenzivni i vjerujem da ćemo na kraju slaviti svoj prolazak dalje – rekao je Balakov.

Zamislio je nekakvu varijantu pet plus pet, u zadnjoj liniji bit će Maloča, Miličević, Andrić i Lima, ispred njih Brkljača, a prema naprijed igrat će Tomasov, Vuković, Trebotić, Anas Sharbini i Vukušić.

– Vejić i Inoha osjećaju zatezanje u mišiću, a ovu utakmicu moraju igrati samo spremni. Maloča će pomagati u skoku, Andrić je u zadnjoj liniji, jer nemam neki drugih rješenja. U Engleskoj nam je skok bio loša strana, a sada će zadnjoj liniji pomagati Brkljača, a ova petorica naprijed moraju postići pogodak – obrazložio je Balakov način na koji želi nadoknaditi Stokeovu prednost od 1:0 iz prve utakmice 3. pretkola Europske lige.

Bijeli će dvoboj dočekati u izolaciji u Dugopolju, tamo će odraditi i posljednji trening, a zajednički ručak u restoranu Babillon prije odlaska u hotel Katarinu imali su igrači, trenerski stožer, Milo Nižetić i predsjednik uprave Hrvoje Maleš. Premija od nekoliko tisuća eura po igraču je obećana, sada je sve na igračima i Balakovu...

Ključne riječi

Komentara 15

KA
karambita
15:53 03.08.2011.

Ma dajte gluposti, njima ce se lediti krv u zilama kad vide 30 000 navijaca....pa oni ce biti mortalisani od alkohola, pa nece ni znati da su na utakmici

Avatar Topgen
Topgen
15:26 03.08.2011.

Tesko da ce im Hajduk zabit dva a ne primit gol. Volio bih da se varam.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:51 03.08.2011.

Kolko ja vidim ovo je 4-1-4-1 i to je formacija koju obično postavljaš pred protivnika koji ima jaku sredinu, a ne koji igra dugim i visokim loptama ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije