VALENCIA U DELIRIJU

Barcelona izgubila treću zaredom, Rakitić zabio autogol, Messi 500. gol karijere

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.04.2016.
u 22:37

Šišmiši su pobijedili 2:1 i momčad Luisa Enriquea sad već četiri utakmice zaredom ne zna za pobjedu

Barcelona je nakon šokantnog ispadanja u Ligi prvaka nastavila s borbom u prvenstvu Španjolske i to u jednako negativnom ritmu kao tri utakmice prije toga! Na Nou Campu ih je s 2:1 (Messi 63'/Rakitić (ag) 26', Mina 45') pobijedila Valencia te ostavila borbu za naslov otvorenom. Madridski klubovi samo su prije mjesec dana bili na minus devet i minus deset, a sad je Atletico na istom broju bodova kao i Barcelona, a Real je na bod manje.

Nakon remija protiv Villarreala, poraza od Real Madrida i Real Socieada te ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka od Atletico Madrida (2:1, 0:2), momčad Luisa Enriquea očajnički je trebala pobjedu za 'mir u kući'.

U teškom trenutku za 'blaugranu' skoro kao naručena je stigla ove sezone neuvjerljiva Valencia i koja je već jednom teško stradala protiv Barcelone u Kupu kralja (0:7). No, 'šišmiše' je novi trener Pako Ayestarán preporodio i doveo do senzacionalne pobjede od 2:1.

Prije no što je u 26. minuti Ivan Rakitić zabio autogol, gledali smo pravi festival promašaja. Odnosno, divili smo se obranama Diega Alvesa. Messi, Suarez, Neymar i Rakitić su se mijenjali ispred njega, ali sa svakim je dolazio na kraj.

Uslijedila je kazna, Siqueira utrčava u kazneni prostor Barcelone, pokušava dodati povratnu loptu i ona pogađa Rakitića te ulazi u gol. Ostaje dojam da Bravo nije baš najbolje reagirao. Potom je uslijedio pritisak Barce, ali u 45. minuti slijedi nova kazna i ovaj put je egzekutor Mina.

Barca je i u nastaku susreta krenula kao i na početku. U 47. minuti Suarez se sjurio po desnoj strani i vratio odlično za Rakitića koji s nekih 12 metara iskosa puca lijevom nogom iz prve, ali ravno u Alvesa. Nakon toga nastavila se dominacija Barce, a Valencia se skupila na svojoj polovici i čekala kontre. U 63. minuti Messi je započeo akciju, dao odlično na lijevu stranu za Albu koji mu vraća pred gol, a Argentinac konačno probija Brazilca na golu Valencije i zabija svoj 500. gol u karijeri (450 za Barcu i 50 za Argentinu). Zanimljivo, Messi je i okrugli 400. zabio upravo protiv Valencije. 

Neymar je pokušao u 71. minuti, dobro pucao nakon lijepog solo prodora, ali mu je Diego Alves prekrasno obranio šut koji je išao u desnu stranu gola. Rakitić je tri minute kasnije odlično primio loptu u šesnaestercu, lijepo se oslobodio Mustafija i pokušao plasirati lijevom nogom u lijevi kut, ali još je jednom odličan Brazilac Alves na golu Valencije. Otvorila se potpuno Barcelona što se utakmica bližila kraju, no lopta nikako nije htjela u gol. Valencia je imala dvije potpuno čiste kontre i dva velika zicera, no nisu gostujući igrači uspjeli poslati loptu u mrežu. U 89. minuti Pique se našao u odličnoj prilici, prsima lijepo primio loptu na šest metara od gola, ali onda pucao pored suprotne stative.

>> Statistiku i ocjene igrača pogledajte na Goal.com

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 6

Avatar Abcda
Abcda
23:13 17.04.2016.

Nije Raketa "zabio" autogol nego je uklizao protivnickog napadaca, van okvira gola, na 5-6 metara od prve stative, na korner liniji, lopta ga je okrznula i lezeno promijenila putanju. Ja mislim da ce gol, nakon sto se pogleda video, bitii pripisan napadacu Valencije.

ML
Mladenac
07:24 18.04.2016.

Izvinite, ali tri puta sam pregledao video i nikako da se slozim da je to autogol. Nesreca za Barcu sigurno, ali nije autogol.

Avatar mg940
mg940
07:38 18.04.2016.

Raketa nije dao ag, to je da malo rehabilitiraju Brava za gol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije