LIGA PRVAKA

Bayern bez Mandže razbio City, Šahtar remizirao s Unitedom

Manchester City Bayern (1)
Foto: Press Association/PIXSELL
1/7
02.10.2013.
u 22:51

Real Madrid s Lukom Modrićem u prvom sastavu nije imao problema protiv Kopenhagena i slavio je s 4:0.

Bayern je i bez Marija Mandžukića koji je susret proveo na klupi Etihada nadigrao City i slavio s 3:1 u drugom kolu Lige prvaka. 75 minuta je to bila igra mačke i miša u kojoj su Bavarci sasvim dominirali i držali loptu u nogama. Građane je načeo Ribery u sedmoj minuti uz pomoć Harta, povisio je Müller u 56. nakon još jedne pogreške obrane, a za 3:0 zabio je Robben četiri minute kasnije.

City se pred kraj utakmice probudio i Negredo je deset minuta prije kraja smanjio na 3:1. Boateng je nakon toga dobio crveni karton zbog prekršaja kao posljednji igrač, a Silva je iz slobodnjaka pogodio gredu. No, više nije bilo vremena za preokret i Bavarci su upisali još jednu važnu pobjedu.

- Jako sam zadovoljan. Dominirali smo tijekom utakmice i imali loptu u posjedu - rekao je trener Pep Guardiola nakon susreta.

Vidio se njegov potpis budući da je Bayern igrao bez klasičnog napadača.

- Mandžukić nam je vrlo važan igrač, ali danas nam je trebala Mullerova brzina - objasnio je Guardiola zašto je našega napadača ostavio na klupi.

Branič Cityja Micah Richards priznao je da ih je Bayern nadigrao.

- Bayern je igrao bez klasičnoga napadača, ali njegovi igrači tako su se dobro kretali da se činilo kao da imaju igrača više na travnjaku - rekao je Richards.

Nastavlja se kalvarija Uniteda

Ni druga momčad iz Manchestera nije bila uspješna. United je na gostovanju kod Šahtara odigrao samo 1:1. Englezi su poveli u 19. minuti pogotkom Welbecka, no bod je ostao u Donjecku nakon pogotka Taisona u 76. minuti. Kapetan Darijo Srna odigrao je čitavi susret, dok je Eduardo bio na klupi.

- Ne dolazi puno momčadi ovdje po pobjedu. Ovo je dobar rezultat. Imamo četiri boda iz dvije utakmice i možemo biti zadovoljni - rekao je strijelac Welbeck.

Real s Modrićem siguran

Real Madrid s Lukom Modrićem u prvom sastavu nije imao problema protiv Kopenhagena i slavio je s 4:0. Ronaldo je do 47. minute zabio dva gola, a posao je dovršio Di Maria pogocima u 71. i 90. minuti. Modrić je zbog prekršaja zaradio žuti karton, a u 67. minuti je mjesto u momčadi prepustio Iscu.

Galatasaray iščupao bod kod Juventusa

Juventus je kod kuće odigrao 2:2 s Galatasarayem. Turci su poveli preko neuništivog Drogbe u 35. minuti, ali je Juve okrenuo utakmicu. Izjednačio je Vidal golom s 11 metara, a u 87. minuti je zabio Quagliarella. No, samo dvije minute kasnije Bulut pogađa za 2:2.

Leverkusen je pogotkom Hegelera u sudačkoj nadoknadi slavio s 2:1 protiv Real Sociedada. PSG je uz dva gola Ibrahimovića svladao Benficu s 3:0, dok je Olympiacos uz tri gola Mitrogloua slavio kod Anderlechta. U ranije odigranom susretu CSKA je s 3:2 svladao Viktoriju Plzen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije