REKORD

Beckham srušio sve rekorde

04.07.2003.
u 00:00

ENGLESKI SUPERSTAR ZA SAMO NEKOLIKO SATI ISPLATIO SE REALU Jedino je sprovod Lady Di gledaniji od Beckhamovog dolaska u Madrid

ZAGREB - David Beckham je za samo nekoliko sati boravka u Madridu srušio sve rekorde. U blagajnu Real Madrida za samo četiri sata slilo se 624.000 eura! Naime, u tom vremenskom razdoblju prodano je rekordnih 8000 replika Beckhamovog dresa s brojem 23. Cijena jednog dresa iznosi 78 eura. Sve službene prodavaonice bile su pod opsadom navijača kraljevskog kluba... Za novu sezonu marketinška služba procijenila je da će se u čitavom svijetu prodati oko milijun replika "Becksovog" dresa.

Primjerice, kada je 2000. godine predstavljen Luis Figo, toga dana nije prodan niti jedan dres. Klub je imao problema s izradom i dostavom dresova. Zinedine Zidane također nije prošao ništa bolje. No, navijači su istoga dana kupili 300 dresova. Tek je Ronaldo uspio za samo sedam sati "prodati" 2000 svojih replika. Beckham ih je sve "potukao".

Službenom predstavljanju engleske zvijezde u Madridu nazočno je bilo 500 novinara, čak 300 više nego kada je stigao Brazilac Ronaldo. Izravni televizijski prijenos Beckhamovog dolaska na Santiago Bernabeu u svijetu je gledalo dvije milijarde gledatelja, što je druga po redu gledanost, iza prijenosa sprovoda Lady Di 1997. godine (2,5 milijarde gledatelja).

Beckham je prvog dana u Madridu stekao status božanstva.

- Moje molitve su uslišane. David je najzgodniji muškarac kojeg sam ikada vidjela - histerično je vikala 13-godišnja obožavateljica, a nije bila jedina, jer Beckhama su u srijedu htjeli vidjeti i dotaknuti svi kojima Real Madrid nešto znači u životu.

- Stigao si s Old Trafforda, iz kazališta snova došao si u svoju momčad snova. Dobrodošao - rekao je Florentino Perez, predsjednik Reala.

No, hoće li biti mjesta za sve u madridskoj momčadi snova? Mnogi govore da nema mjesta u početnih 11 za Davida Beckhama i Luisa Figa. Portugalac je navodno na izlaznim vratima, ali Daily Mirroru je tvrdio da u sastavu ima mjesta za obojicu.

- Svjesni smo da je David Beckham sjajan nogometaš. Veselim što ću igrati zajedno s njim. Sve vas uvjeravam da nas dvojica nećemo imati nikakvih problema. Nadam se da će David biti sretan u Madridu, jer ako je on sretan, onda je i čitav grad sretan. Samo s pravim odnosima možemo osvajati trofeje - rekao je Figo i naglasio:

- Najvažnije je da Beckham bude u dobrim odnosima sa svima, kako na terenu tako i izvan njega. Osim sjajnog nogometa, ovaj sastav krasi izvrstan momčadski duh. To se ovdje najviše cijeni.

Miroslav BRNJAK

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije