nakon tunisa

Bičanić: Noge su nam još teške. Alilović: Iran je nepoznanica

Mirko Alilović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.01.2015.
u 22:15

- Mene ne zanima što igraču piše na leđima, već ono što je na prsima. Imam strpljenja, ali neke pogreške više neću dopuštati – kaže Goluža.

Rukometaši Hrvatske možda na Svjetskom prvenstvu u Kataru ne igraju tako uvjerljivo kao na olimpijskom turniru u Londonu kada su sve suparnike u skupini pobjeđivali sa šest, sedam, osam pogodaka razlike, ali pišu se bodovi. A Hrvatska nakon dva kola ovdje ima četiri boda. Iza nas su pobjede nad Austrijom i Tunisom, nad dva, ne tako bezazlena suparnika kao što netko misli.

– Trebala nam je ova pobjeda. Iz više razloga. Znao sam da će Tunis igrati puno, puno bolje nego protiv Makedonije kada su izgubili s osam razlike. Oni su se jednostavno morali vaditi na nama. Imali su ogromnu podršku s tribina, imao sam osjećaj kao da igramo kod njih. Ali, imali smo i mi svoje navijače, hvala im što su došli u tolikom broju. Dobro smo počeli, dvaput poveli sa tri razlike (6:3 i 11:8), ali smo dozvolili Tunižanima da jako brzo izjednače. Imali smo kontrolu cijelu utakmicu. Koliko se sjećam Tunis nijednom nije vodio. Malo smo pali u jednom trenutku drugog poluvremena kada smo u istoj minuti dobili dva potpuno nepotrebna isključenja, prvo Slišković, potom Gojun. Govorim stalno dečkima: u obrani se igra nogama, a ne rukama. Vidjeli ste da suci svaki oštriji kontakt isključuju – rekao je Slavko Goluža, hrvatski izbornik.

Kriterij suđenja nije išao na ruku Tunižanima u početku utakmice kada su brzo sakupili osam minuta isključenja. No, naši igrači nisu to iskoristili da odu na odmor s većom razlikom.

– Tunižani su odigrali muški, grubo, ali ne i prljavo. Nama su noge još teške, treba strpljenja da sve dođe na svoje. A hoće, iz utakmicu u utakmicu. Treba nam samo pozitivna atmosfera – rekao je Damir Bičanić.

Tunižane je uništila “poljska veza” iz Kielca, naša krila Čupić i Štrlek koji su zajedno postigli 15 pogodaka.

– Nije važno tko postiže pogotke, bitno je da igramo sve bolje. Dobro je da smo postigli dosta laganih pogodaka iz kontri. Sudački kriterij nije dozvolio Tunižanima onako grubu igru kao u Londonu i to nam je išlo na ruku – istaknuo je Manuel Štrlek.

Mirko Alilović obranio je nekoliko važnih šuteva u završnici kada je Hrvatska otišla na pet golova prednosti (27:22).

– Još se uštimavamo. Dobro će nam doći dan odmora, a onda igramo s Iranom koji je za sve pa i za nas nepoznanica. Njihovi igrači ne igraju u Europi pa ih nisam mogao nigdje vidjeti – istaknuo je Alilović.

Obrana nam je igrala puno bolje nego protiv Austrije.

– Istina, primili smo malo pogodaka, ali možemo mi to još smanjiti. Moramo nešto ostaviti i za kasnije – rekao je Jakov Gojun, stup naše obrane.

Izbornik je bio ljutit na neke igrače, ali je na tu temu rekao:

– Mene ne zanima što igraču piše na leđima, već ono što je na prsima. Imam strpljenja, ali neke pogreške više neću dopuštati – zaključio je naš izbornik.

>>Hrvatska na krilima Čupića i Štrleka do pobjede nad grubim Tunižanima

>>Ponovno smo odigrali neizvjesnu utakmicu, je li to prava Hrvatska?

>>Hasanefendić: Morali smo se vaditi na Hrvatskoj, a to je jako teško

Komentara 3

PO
postolar
23:21 18.01.2015.

E moj Slavko,ove igrače si ti izabrao,tvoj su izbor.Šta znači izjava,neke pogreške neču više dopuštati? Gdje su uvježbane akcij na postavljenu obranu? Izvlačimo se na kontre i polukontre koje stvarno odlično funkcioniraju,ali šta čemo na postavljenu obranu,protiv boljih momčadi.Zašto nama u ovakvoj grupi Duvnjak mora igrat 60 minuta u oba smjera? I opet nečemo imat snage onda kad bude trebalo,protiv najjačih.I nije problem šta smo malo slabije odigrali protiv Austrije i Tunisa,problem je bezidejnost u napadu,pogledaj malo njemce kako igraju u napadu.I to tvrdoglavo ponavljanje,najteža nam je prva utakmica,je ustvari pokazivanje vlastite slabosti.Ti si trener,pripremi momčad,da ta prva utakmica,protiv solidnih Austrijanaca bude samo malo jača trening utakmica.Utakmica gdje će se malo oslobodit treme Stepančić,Karačić,a ne utakmica gdje će Duvnjak opet igrat 60 minuta.Ako znaš da nemaš dostojnu zamjenu za Dulu,onda se ne otpisuje jedan Balić,nego ga imaš za 10-15 minuta po poluvremenu,podjeliš teret na dva igrača.Zašto Sulić nije u reprezentaciji,a jedan je od najboljih na svojoj poziciji,jedan Musa mu nije ni do koljena ? Iman osječaj,nikad trener od tebe,osim da se neznaš ponašat,da si antipatičan,da se kreveljiš cijelu utakmicu-ne vidin nikakav razlog zašto si ti trener a ne netko sposobniji od tebe.I ne čudi kad se zna tko ti je šef.

L0
luena 01
12:15 18.01.2015.

Ako su vam noge sad teske sta ce bit iz utakmice u utakmicu i jos jacim protivnicima,puzat ce te, ili?

IN
inbox
12:50 18.01.2015.

vama su noge stalno teške. kakva debilna izjava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije