Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI GOLA BEZ PROMAŠAJA

Bičanić odlično odmjenio Laca: Znam da se mnogi pitaju mogu li biti dostojna zamjena

Damir Bičanić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
14.01.2014.
u 08:20

- U jednom trenutku smo se na početku utakmice kao pitali – a što sad? Srećom, brzo smo se snašli i već na poluvremenu riješili pitanje pobjednika – rekao je Zlatko Horvat.

Rukometaši Hrvatske krenuli su silovito ui pohodu na još jednu medalju na europskom prvenstvu. U sedmoj utakmici ostvarili su petu pobjedu nad Bjelorusijom (33:22), ovoga puta sa najvećom razlikom. U one dvije utakmice dvaput smo igrali neodlučeno u kvalifikacijama za europska prvenstva. Da li bi završilo drugačije da je za Bjelorusiju nastupio Sergej Rutenka? Vjerovatno bi samo razlika bila manja. Uostalom, s njim u sastavu Bjelorusiji su lani na SP-u "legli" sa devet razlike. Inače, ovo nam je najuvjerljive otvaranje na jednom europskom prvenstvu.

- Nisam mogao nikako igrati. Uhvatila me neka viroza, dan prije utakmice "kurio" sam 39 stupnjeva. Utakmica? Odličnio smo počeli, poveli sa 2:0 i to bi bilo to. Hrvati su dodali gas i nije nam bilo spasa – rekao je Rutenka.

Naši dečki su se malo uspavali na početku utakmice pa smo prvi pogodak postigli tek u osmoj minuti.

- Bjelorusi su puno bolje otvorili utakmicu nego lani u Španjolskoj. Tko zna, možda bi oni otišli na veću razliku da Mirko Alilović od samog početka nije branio odlično. Moram priznati da su nas malo i iznenadili sa dubokom obranom. To nismo očekivali. U jednom trenutku smo se na početku utakmice kao pitali – a što sad? Srećom, brzo smo se snašli i već na poluvremenu riješili pitanje pobjednika – rekao je Zlatko Horvat koji je imao sjajnu statistiku – šest pogodaka uz samo jedan promašaj.

Damir Bičanić više nego dobro odmjenio je Blaženka Lackovića na mjestu lijevog vanjskog pucača. Baš kao i lani na svjetskom prvenstvu.

- Znam da su mnoge oči uprte u mene, znam da se mnogi pitaju mogu li biti dostojna zamjena. No, znam svoje kvalitete dat ću sve od sebe na svakoj utakmici – istaknuo je Bičanić.

Lani je Bjelorusima postigao četiri pogodaka, baš kao i jučer. U obje utakmice bez ijednog promašaja. Svaka čast.

- Koliko sam pratio negdje oko desete minute smo se odvojili i nakon toga više nije bilo dvojbi oko pobjednika – zaključio je član francuskog Chamberya.

Naši dečki imali su i dosta veliku podršku navijača u kockastim majcama. Došlo ih je stotinjak iz obližnjih gradova, pa čak i iz švedskog Malmea koji je doduše udaljen tek mostom nekih desetak minuta od Kopenhagena.

- Hvala svima koji su nas došli bodriti, neka dođu u što većem broju i na sljedeću utakmicu, ali hvala i onima koji su izdvojili vrijeme i gledali nas na televiziji. Što se tiče utakmice bilo je malo nervoze na početku. Dečki su jedva čekali da počne prvenstvo pa otuda ta nervoza. Bilo je i nekoliko kikseva u obrani, a u napadu smo promašivali neke izgledne šuteve. No, kako je utakmica odmicala mi smo bili sve bolji i bolji. Na kraju, s obzirom na veliku razliku, svi su dobili priliku što mi je bio i cilj. Neke ključne igrače sam uspio i odmoriti. Inače, nisam se zavarao dan ranije sa izjavom da Rutenka neće igrati. Bio sam spreman i na to – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Hrvatska je za razliku od prošle godine pokazala da igra puno brže, a uz raspoloženog Alilovića i leteća krila (Štrlek, Čupić i Horvat postigli su zajedno 16 pogodaka), te uz super čvrst obranu, ne moramo se nikoga bojati. Nakon dana odmora u srijedu igramo protiv Crne Gore. Nova dva boda ne bi trebala biti upitna...

>> Fantastična Hrvatska 'pregazila' Bjelorusiju na otvaranju Eura!
>> Goluža nahvalio Alilovića: Bio je najbolji kad je bilo najvažnije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije