SPEKTAKL NA MARACANI

Reprezentacija BiH namučila Argentinu! Autogol i Messi spriječili senzaciju

Argentina - BiH
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/15
16.06.2014.
u 02:15

– Momci su odradili ono što se od njih očekivalo. Bez obzira na to što smo izgubili, ne bismo trebali biti nezadovoljni. Nadam se da će onaj gol koji smo zabili pred kraj puno značiti – rekao je Safet Sušić.

Bosna i Hercegovina upisala je poraz u prvom, povijesnom nastupu na svjetskim prvenstvima. Zmajeve je u skupini F SP-a u Brazilu porazila Argentina sa 2:1, no momčad Safeta Sušića pružila je odličan otpor.

– Momci su odradili ono što se od njih očekivalo. Bez obzira na to što smo izgubili, ne bismo trebali biti nezadovoljni. Nadam se da će onaj gol koji smo zabili pred kraj puno značiti. Ovo nije bila ključna utakmica jer ključne utakmice kasnije dolaze. Ništa nije izgubljeno. Mislim da moramo biti zadovoljni – rekao je Sušić nakon utakmice.

Utakmica pred 74 tisuće ljudi na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru nije mogla početi gore za Bosnu i Hercegovinu. Lionel Messi je u trećoj minuti izveo slobodni udarac s lijeve strane, a loptu je zakačio Sead Kolašinac i proslijedio je u vlastitu mrežu.

Bio je to najbrži autogol u povijesti SP-a. Pao je za samo dvije minute i osam sekundi, a do danas je taj rekord držao Paragvajac Carlos Gamarra (2:46). Zmajevi su se nakon početnog šoka ubrzo pribrali, zagospodarili sredinom terena i bili bolja momčad. Pokušavali su Pjanić, Hajrović, Lulić i Džeko, a najbolju priliku imao je Hajrović koji je u 40. minuti nakon kornera tukao glavom, no Romero je odlično obranio.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Argentina je u nastavku pokazala bolju igru, što joj se isplatilo u 65. minuti. Messi je dobio loptu na 40-ak metara, odigrao dvostruko dodavanje s Higuainom, prošao dvojicu igrača i matirao Begovića. Inače, bio mu je to tek drugi gol na SP-ima i prvi koji je u dresu Argentine ili Barcelone zabio u Brazilu. Messi nije pružio utakmicu za pamćenje, no odradio je svoj dio posla.

Povijesni pogodak za BiH došao je u 84. minuti nakon što je Vedad Ibišević ušao u igru umjesto Mujdže. Lulić ga je odlično proigrao, a Ibišević s lijeve strane mirno progurao loptu kroz noge Romeru. Ibišević je drugi put ušao u povijest BiH reprezentacije jer je zabio i pogodak kojim je izboren nastup na Svjetskom prvenstvu. Zmajevi su do kraja utakmice pokušali doći do gola koji bi im donio bod, ali nije išlo...

Zmajevi u idućem kolu idu na Nigeriju. Za izabranike Safeta Sušića bit će to utakmica "biti ili ne biti", no prema ovome što smo večeras vidjeli, imaju razloga biti optimisti.

>> Francuska na krilima sjajnog Benzeme pobijedila Honduras 3:0

Komentara 157

LE
lepi77
23:43 15.06.2014.

Jeste vi svi s marsa pali? Ne sjecate se kako se u sarajevu slavilo kad nas je turska izbacila?nereda u mostaru? Nadite mi jednog Hrvata koji zivi u bih da navija za ovu reprezentaciju poklopit cu se po usima... Vamos gauchos!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
00:16 16.06.2014.

¸Koliko hrvata igra u reprezentaciji B i H ????

Avatar Trpimir
Trpimir
00:13 16.06.2014.

Hrvatska je uz Argentinu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije