Danas protiv Turnova

Bijeli nikada nisu igrali s klubom iz manjeg mjesta

Dinamo Hajduk (1)
Goran Stanzl, Slavko Midzor/PIXSELL
18.07.2013.
u 09:23

– Hrvatski nogomet je puno ispred makedonskog, takav je odnos Hajduka i Turnova

Nikada u povijesti Hajduk u nekoj europskoj utakmici nije igrao protiv kluba iz manjeg mjesta. Turnovo, selo pokraj Strumice, ima samo 941 stanovnika, tako kaže popis iz 2002. godine. Sada možda ima i više od tisuću stanovnika, ali puno ih radi u Švicarskoj, pa je stvarnu brojku teško utvrditi. A predsjednik Turnovo Horizonta, poduzetnik Orče Todorov, vlasnik tvrtke Horizont, baš se razveselio Hajduku. Veliki je navijač bijelih, u bivšoj državi nekoliko je puta na Poljudu gledao dvoboje Hajduka i Vardara.

– Šanse su 95 posto na strani Hajduka – realan je Todorov.

Sve osim prolaska Hajduka bila bi prava senzacija, debakl, toga su svjesni i u Poljudu. Naravno, Turnovo ne smije biti podcijenjeno, ali riječ je o klub koji ima proračun od 500.000 eura, znači godišnje troši dvadeset puta manje od Hajduka. Uostalom, Makedonci su prema Splitu krenuli autobusom, dva dana su putovali. Prva etapa bila je u utorak na relaciji Strumica – Trebinje, pa onda u srijedu od Trebinja do Splita. Usto, moraju se i vratiti. U deset dana imaju dva puta igrati s Hajdukom, a od toga će četiri dana provesti u autobusu. A o Turnovu sve zna Dragi Setinov, bivši Hajdukov igrač, koji je trenutačno trener drugoligaša Lokomotive iz Skoplja.

– Hrvatski nogomet je puno ispred makedonskog, takav je odnos Hajduka i Turnova. Oni su s puno sreće prošli Sudovu, napravili su povijesni uspjeh. Hajduk ne treba strepiti, smatram da će uzvrat biti formalnost, bijeli će već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska u 3. pretkolo – rekao je Setinov. Upozorio je na najvažnije igrače Turnova. Riječ je o iskusnom Zoranu Baldovalievu (prošle sezone 16 golova u 28 utakmica prvenstva Makedonije) i povremenom reprezentativcu Dejanu Blaževskom (prošle sezone u 32 utakmice 17 golova i 11 asistencija).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije