europske kvalifikacije

Bijelo-plavi na prvom europskom ispitu u novoj sezoni

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu
Davor Javorovic/PIXSELL
20.07.2022.
u 15:31

Nogometaši Osijeka sutra od 14 sati po srednjeuropskom vremenu započinju kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Prvi protivnik će biti momčad Kyzylzhara, kazahstanskog predstavnika.

Nenad Bjelica je već ranije najavio kako očekuje odličnu sezonu u kampanji 2022/2023, ali bez pravog europskog rezultata i iskoraka, to će biti dosta teško ostvarivo. Međutim, ove sezone se Osječanima otvara sjajna prilika u lovu na grupnu fazu natjecanja Konferencijske lige. Ukoliko slave u dvomeču protiv Kazahstanaca, idući protivnik u trećem pretkolu će biti bolji iz ogleda Botev Plovid - APOEL. 

Ukoliko Ciprani prođu bugarskog prvoligaša, bila bi to sjajna prilika za naš klub, jer bi imali status predstavnika u play-offu, posljednjoj stepenici ka skupinama. Sinoć je put Nur Sultana na avionskom letu za daleki Kazahstan krenulo 25 igrača, nedostajat će ozlijeđeni Beljo i Cheberko te kartonirani Lončar.

DDB je već na početku sezone pokazao kako će biti veliko pojačanje za momčad iz Gradskog vrta, a Bjelica se nada kako će biti spreman za uvrat 28. srpnja. Sjajnu priliku u napadu imat će Ramon Mierez, prošle sezone je bio dosta loš, a ove sezone El Toro traži izgubljenu formu. Osijek je uspio zadržati sve glavne igrače (Ivušić, Kleinheisler, Žaper...) pa se Kohorta s pravom nada kako će ova godina biti za pamćenje. 

Bijelo-plavi igraju i posljednju (polu)sezonu u svom Gradskom vrtu, europskom jeseni će se dostojno oprostiti od kultnog stadiona u hrvatskim okvirima. 

Podsjetimo, ponos Slavonije sutra od 14 sati igra u Astani na stadionu Nur-Sultan, kladionice predviđaju slavlje na dalekom gostovanju (kvote se kreću od oko 1,60.)

>> Ovo su komentari navijača Dinama nakon debakla protiv Shkupija, evo što pišu

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije