IZBORNIKOV POGLED Slaven Bilić pratio je prvi susret Kupa s Maksimirskog zapada

Bilić: Hajduk može napraviti podvig!

Autori: Srđan Hebar, HRT
13.05.2009.
u 22:34

Kako je utakmicu morao pratiti kao navijač i kao izbornik, dojmovi su nakon Dinamovog showa protiv Hajduka (3:0) bili oprečni. Njegov klub teško je stradao u Maksimiru i ostao vjerojatno bez trofeja Kupa, no vidio je da je napadač Mario Mandžukić u odličnoj formi što ga može ohrabriti prije utakmice s Ukrajincima. Prema nekima, upravo bi on mogao uz Olića mogao istrčati početkom lipnja. Još i igra na svom terenu...

- Pratio sam i kao izbornik i kao navijač. Dinamo je vrlo brzo došao do prednosti, a zatim su ta dva kartona odlučila daljnji tijek susreta. Nisam siguran da je drugi baš bio za tako strogu kaznu, slagao je dojmove izbornik.

- Hajduk je imao više prilika kada su im isključeni Buljat i Linić, čak su i bolje stajali na terenu. Za Splićane još nije sve gotovo, mogli bi napraviti podvig na Poljudu. Jer, ako uspiju zabiti rani gol, možda bi na penale mogli uzeti Kup. No, to bi bio stvarno spektakularan obrat, vratio se izbornik u 'kožu' navijača.

Teško će Hajduk uspjeti napraviti nešto na Poljudu, jer 'plavi stroj' puni protivničke mreže protiv koga kod igrao, a oni tek sramežljivo pucaju prema golu. Nanizali su već tri poraza, Mišina se momčad lijepo njiše. Vidio je to i Butina, koji se tijekom susreta većinom dosađivao.

Složni Gabrić i Butina
- Mislim da smo zadovoljili 20000 gledatelja, dominirali smo od početka, a nakon golova sve je bilo lakše. No, moram primijetiti da mi je teže bilo igrati kad su igrali s dva igrača manje, treba se zapitati zašto je tako, kritizirao je Tomo.

Uz njega, za HTV je izjavu dao i Drago Gabrić. Uz vratara je odrastao, a danas se prijateljski složio s iskusnim Dinamovcem.

- Tomo ima pravo, bili smo limitirani sa dva crvena kartona. Sad je pred nama nemoguća misija, moramo u Splitu napraviti čudo. Bilo je prilika, a i moja je lopta otišla na par centimetara od gola. Jedan gol puno bi nam značio.

'Mandžukić je presudio'
Svoj je dojam iznio i Branko Ivanković, neprestano je pričao o Mandžukiću. A kako i ne bi, postigao je dva pogotka te iznudio dva crvena kartona.

- Ovo je bila majstorija Mandžukića. On zabija iz duela, igra kao pravi centarfor, dokazao se ponovo. Čestitam mu na tome, a vjerujem kako je njegov posljednji gol i odlučio pobjednika Kupa, smatra Profesor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije