U POVODU

Bilić kao trener nižeg reda

13.01.2008.
u 18:57

Pet mjeseci prije početka Eura hrvatska reprezentacija i dalje ima nezadovoljan stručni stožer. Podcijenjen, potplaćen, sve češće i ismijan. Davno smo doznali da je Barić "uvjerljivo tukao" Slavena Bilića svojom plaćom u Albaniji, Ivanković u Dinamu za njega je po primanjima Capello, a sada se javio i Cico iz Sesveta.

On zna koliko Slaven zarađuje, jer je i on u HNS-u radio za smiješnih 40-ak tisuća kuna, a sada se grohotom smije jer kod trgovca oružjem, u drugoj ligi, zgrće četiri puta više od izbornika.

I stoga još jednom poruka Vlatku Markoviću: Slaven Bilić, kao i njegovi pomoćnici, u Hrvatskoj ne smiju biti treneri drugoga reda jer su briljantno odradili kvalifikacije, jer ih igrači i javnost obožavaju, jer im plješće cijela Europa i jer im treba mir uoči Eura.

Osim toga, Slavenov status ne smije ovisiti o nastupu na EP-u, kao njegovim prethodnicima. Sjećamo se kako se Vlatko nekada zaklinjao u kraljeve kvalifikacija, Barića i Kranjčara, a kad je na njih krenula hajka, samo je oprao ruke. Nikada nikoga nije zaštitio. Slaven nam je ipak predragocjen da bismo ga izgubili zbog jednoga krivoga koraka.

Bilić je možda domoljub, ali on voli i novac. Osjeti li da Vlatko igra s figama u džepu, Slaven neće čekati rasplet Eura, nego će prihvatiti nečiju ponudu. I onda ćemo ispasti magarci i opet loviti Trapattonija za milijun "nečega".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije