OTPUTOVALI U OSLO

Bilić: Radije bih da odigramo odlično pa izgubimo

Reprezentacija (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/12
01.06.2012.
u 11:16

– Oslo će nam pokazati gdje smo tjedan dana prije naše startne utakmice na Euru – zaključuje izbornik

Hrvatski su se nogometaši oprostili s Bad Tatzmannsdorfom, šest je dana prohujalo i u petak prijepodne odletjeli su iz Graza u Oslo, gdje će u subotu (u 19 sati) odigrati protiv domaćina zadnju pripremnu utakmica uoči Eura. Osoblje hotela "Avita" zahvalilo je vodstvu naše nacionalne vrste na još jednom boravku u ovom austrijskom mjestašcu. Naši su, dakako, uzvratili pohvalama na sjajnom gostoprimstvu, rastanak je bio prijateljski, iako ne tako emotivan kao doček naše reprezentacije... Uoči odlaska u Oslo, izbornik Slaven Bilić nam je rekao:

– Velika su očekivanja uoči utakmice s Norvežanima, želim vidjeti poboljšanje u odnosu na utakmice u Puli i Neubergu, koje smo vrlo dobro odradili. Oslo će nam pokazati gdje smo tjedan dana prije naše startne utakmice na Euru, pa iako svaka utakmica može zavarati, u negativnom ili pozitivnom smislu, vjerujem da ću dobiti željene odgovore u subotu navečer – rekao je Bilić i naglasio:

– Namjerno smo, uoči Iraca, odabrali Estonce i Norvežane za sparing-partnere. Estonci su nešto slabiji, a Norvežani su "tu negdje" s Ircima, dosta su slični po načinu igre, krase ih gotovo jednake vrline (upornost, borbenost, fizička spremnost...). Nismo mogli imati bolju provjeru za Irce od ove u Oslu.

Hoćete li inzistirati na rezultatu, hoćete li igru postaviti s imperativom pobjede?

– Rezultat je uvijek važan, pobjeda bi nam donijela još bolje ozračje i učvrstila samopouzdanje. Ali, da mi netko ponudi da izaberem između lošije igre i pobjede i mogućnosti da remiziramo ili nesretno izgubimo, a odigramo odlično, izabrao bih ovo drugo!

Ključne riječi

Komentara 10

JO
jozinho
11:49 01.06.2012.

glupane procitaj tekst malo bolje.....radi se i utakmici sa norvezanima

JO
jozinho
11:50 01.06.2012.

*o utakmici sa norvezanima

ME
mergud
13:51 01.06.2012.

bojim se da će proći ko protiv Švedske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije