Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN POSAO

Birajte koga želite - Falcaa, Balotellija...

'Arsenal's manager Arsene Wenger gestures during their Champions League Group B soccer match against Montpellier at the Emirates Stadium in London November 21, 2012. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN -
Reuters/PIXSELL
29.01.2014.
u 20:30

Ulaskom Pume u Arsenal odmah su počele špekulacije tko će od manekena te njemačke tvrtke prvi stići u klub. Lista “Puminih” igrača je sljedeća – Radamel Falcao (Monaco), Mario Balotelli (Milan), Marco Reus (Borussia, Dortmund), Cesc Fabregas (Barcelona).

Ljubav između Nikea i Arsenala trajala je 20 godina, no ovih je dana pukla. Razlog je, naravno, novac. Topnici su od američkog proizvođača sportske opreme dobivali “samo” 15 milijuna eura godišnje, no od ljeta novi Arsenalov sponzor Puma davat će im 36 milijuna eura. Odnosno 180 milijuna za pet godina ugovora.

Dinamo među 24 odabrana

Zanimljivo, 36 milijuna eura godišnje dovoljno je da se pokriju ugovori šestorice najbolje plaćenih igrača Arsenala - Özila, Walcotta, Podolskog, Rosickog, Girouda i Wilshirea.

Najsretniji zbog ugovora s Pumom je Arsene Wenger, kojemu će već ovoga ljeta sjesti 36 milijuna eura za transfere. A koliko su dobri u marketingu Arsenala najbolje potvrđuje da do 2019. imaju ugovor i s avionskom tvrtkom Fly Emirates, koja im svake sezone isplati 25 milijuna eura.

Ulaskom Pume u Arsenal odmah su počele špekulacije tko će od manekena te njemačke tvrtke prvi stići u klub. Lista “Puminih” igrača je sljedeća – Radamel Falcao (Monaco), Mario Balotelli (Milan), Marco Reus (Borussia, Dortmund), Cesc Fabregas (Barcelona). Navodno će Puma i dodatnim novcem pomoći topnicima da netko od te četvorke dođe na Emirates.

Arsenal je 24. klub u svijetu koji će sponzorirati Puma, a u tom društvu su i Borussia D., Newcastle, Rangers, Olympiacos, ali i naš Dinamo. Od najjačih reprezentacija pak Puma oprema Italiju, Švicarsku, Urugvaj...

S 36 milijuna eura godišnje Arsenal će dobivati najviše od nekog sportskog dobavljača opreme među svim klubovima na Otoku, no od topnika će u svjetskoj konkurenciji biti bolji Real. Naime, kraljevski klub od Adidasa godišnje dobiva 37 milijuna eura. Na trećem mjestu sada je Barcelona, koja od Nikea dobiva 34 milijuna eura. Isti proizvođač godišnje daje Manchester Unitedu 29 milijuna, dok je europski prvak Bayern tek na petome mjestu (Adidas, 25 milijuna eura).

Adidas škrtiji od Nikea

Adidas je manje izdašan od Nikea. Svom najpopularnijem manekenu Messiju godišnje daje dva milijuna eura, a Ronaldo od Nikea dobije tri milijuna eura.

Najveći ugovori:

Real Madrid Adidas, 37 milijuna eura
Arsenal Puma, 36 milijuna eura
Barcelona Nike, 36 milijuna eura
Manchester United Nike, 29 milijuna eura
Bayern Adidas, 25 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije