SLOVENCI TVRDE:

Bišćan vodi Olimpiju, a nema licenciju ni za hrvatsku drugu ligu!

Igor Bišćan
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
17.06.2017.
u 11:52

Bišćan posjeduje Uefinu A-licenciju, koja mu omogućuje vođenje kluba u seniorskoj konkurenciji tek od trećeg ranga natjecanja i niže u Sloveniji

Igor Bišćan nedavno je prešao u ljubljansku Olimpiju, no mogao bi ostati bez posla i prije prve utakmice. Slovenski mediji pišu da Hrvat nema trenersku licenciju nužnu za vođenje prvoligaša.

Naime, Bišćan posjeduje Uefinu A-licenciju, koja mu omogućuje vođenje kluba u seniorskoj konkurenciji tek od trećeg ranga natjecanja i niže u Sloveniji, ali i Hrvatskoj. Potvrdio je to ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskoga nogometnog saveza Vatroslav Mihačić.

- Za vođenje klubova u prvoj i drugoj ligi te europskim kupovima treneri moraju steći Uefinu PRO-licenciju. Bišćan je prošao sve teorijske ispite za tu licenciju, a još mu preostaje završni ispit. Diplomu može dobiti u roku od deset dana - rekao je Mihačić za slovenski Dnevnik. Podsjetimo, Bišćan je prije odlaska u Sloveniju bio trener drugoligaša Rudeša kojega je uveo u Prvu HNL.

Dnevnik piše da Bišćan nije želio odgovoriti na pitanje kada je stekao A-licenciju niti kada je počeo školovanje za PRO-licenciju. Slovenci zaključuju da se HNS dodijelio bivšem igraču Liverpoola trenerski status mimo ustaljene prakse. Iz Olimpije su tek poručili da će njihov trener papirologiju na vrijeme srediti.

Komentara 7

HR
hromcan
16:56 17.06.2017.

U prvom redu to je jako tj. do bola bahat čovjek i nije zeslužio svojim ponašanjem da vodi ovce na ispašu a kamoli da vodi neki klub.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:25 17.06.2017.

Bišćan vodi Olimpiju, a nema licenciju ni za hrvatsku drugu ligu što potvrđuje da ima i u europskom susjedstvu kojemu mi tako strastveno zavidimo i kojemu se onako potajno divimo nedostataka, grešaka i balkanskih izuzataka!

HR
hromcan
16:56 17.06.2017.

U prvom redu to je jako tj. do bola bahat čovjek i nije zeslužio svojim ponašanjem da vodi ovce na ispašu a kamoli da vodi neki klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije