SKUPA AVANTURA

Bišćanov odlazak je Dinamo skupo koštao: Izrazito visoke otpremnine za trenera i suradnike

Susret Dinama i Astane u 2. pretkolu Lige prvaka
Marko Prpic/PIXSELL
24.08.2023.
u 18:22

Posljednja smjena na klupi Dinamo nije koštala samo 200 tisuća eura koliko je morao isplatiti da bi doveo Jakirovića. Dinamo je Bišćanu morao otplatiti otpremninu Igoru Bišćanu, ali i još trojici iz njegovog tima

Ovoga ponedjeljka je Igor Bišćan, više ili manje iznenadno, otišao sa klupe Dinama. Otkazivanje njegovog ugovora s aktualnim prvakom Hrvatske uslijedilo je nakon poraza od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, no niti u domaćoj ligi momčad nije imala zadovoljavajuć početak sezone.

Nakon njegove smjene uslijedila je dramatična epizoda u hrvatskom nogometu. Četiri dana prije utakmice play-offa Konferencijske lige Sergej Jakirović je otišao iz Rijeke. Nepunih sat vremena nakon objave o odlasku Bišćana, objavljeno je da je Jakirović novi trener. Rijeka je ostala prazne klupe, a tek su u srijedu doveli novog trenera Željka Sopića (iz Gorice) koji će momčad preuzeti tek za utakmicu protiv Dinama ovoga vikenda.

GALERIJA Dinamo izgubio od AEK-a: Iduću priliku ima protiv praške Sparte

Susret Dinama i Astane u 2. pretkolu Lige prvaka
1/14

Iza Bišćana je često stajao Dario Šimić. Prije početka sezone tvrdio je kako je upravo Bišćan najveće pojačanje Dinamu. Bišćan je pokazao svoje vještine dobrim završetkom prošle sezone i obranom naslova prvaka. Međutim, izazove nove sezone nije izdržao, a Jakirović će debitirati večeras protiv Sparte u play-offu Europa lige.

VEZANI ČLANCI:

Ova smjena na klupi Dinamo nije koštala samo 200 tisuća eura koliko je morao isplatiti da bi doveo Jakirovića. Dinamo je Bišćanu morao otplatiti otpremninu i to u visini od oko 600 tisuća eura, piše Index. Osim toga isplatili su otpremnine trojici članova stručnog stožera Anti Tomiću, Renatu Pilipoviću i Vedranu Nagliću čime je ukupno isplaćeno gotovo milijun eura.

VIDEO Stigla službena potvrda: Gotovo je, Livaković napustio Dinamo

Komentara 34

EJ
ejStef
19:13 24.08.2023.

Ispao je puno lošiji trener nego se mislilo. Izgubio je sve bitne utakmice, ne može biti izgovor to što nisu dovedena pojačanja i što je (morao?) ignorirati "Mamićeve" igrače... Totalno ne prati utakmicu, ne reagira na promjenu tempa i taktike protivnika, ostavlja ekipu na streljani, baš je ispao razočaranje. Teško razočaranje... Koliko god se misli da nije imao sreće, ako se pogledaju utakmice, na svakoj je protivnik imao mrtve šanse na početku, nešto je spašavao Livaković, dosta su se protivnici ispromašivali. No, ako protivnik na kraju boravi stalno u tvojih 16 metara, a ti ne reagiraš, i sreća te napusti...

LL
lijepa_li si
19:16 24.08.2023.

pomislio bi čovjek, da će dinamov dečec odbit otpremninu od voljenog kluba, međuta niš od tog.

B2
bordon 2
19:39 24.08.2023.

Zagrebački dečec diže 600 000 eura. Antolić i Čačić po milion. Stvarno "ljubav" ima cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije