ZG SPORT

Bivši tajnik Veco Bašić blokirao račun ZŠS-a

Zagrebački športski savez
Goran Stanzl/VLM/PIXSELL
15.06.2013.
u 14:28

Zanimljivo je da je Veco imao potpuno povjerenje Bandića i Lovrića iako se ne može reći da je patio od prevelike skromnosti

Teški dani za ZŠS i njegove zaposlenike (107) nastavljaju se. Gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Ivica Lovrić već im tri mjeseca ne uplaćuju proračunski novac (dotacije idu izravno savezima i klubovima), a sada im je blokiran i račun. Učinio je to nitko drugi doli njihov bivši glavni tajnik Velimir Veco Bašić. On je, naime, obnašao dužnost glavnog tajnika od 2007. do listopada 2012. i imao je menadžerski ugovor (potpisao mu ga je bivši predsjednik Tomislav Šepec) na temelju kojega ima pravo na otpremninu od 270.000 kuna.

Osim što \"hvale\" njegov \"istančan osjećaj za socijalu\", dojučerašnji mu kolege zamjeraju što ovim potezom ide na ruku onima koji ZŠS naprosto žele ukinuti (kao javnu televiziju u Grčkoj).

Zanimljivo je da je Veco imao potpuno povjerenje Bandića i Lovrića iako se ne može reći da je patio od prevelike skromnosti. U njegovo vrijeme ZŠS je u jednom trenutku imao čak 27 službenih automobila, a sam Veco vozio je luksuzni touareg, auto jači i skuplji i od Bandićeva. Sad se ZŠS-u predbacuje prevelik broj zaposlenika (što oni i sami priznaju), no dobar dio tog viška napravio je sam Bašić, izdašno zapošljavajući, među ostalima, i ljude iz svog samoborskog kraja. (af)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije