NA METI KRITIKA

Bivši trener Dinama na rubu otkaza, navijači ga nakon novog poraza prozivaju da sam ode

(SP)CHINA-DALIAN-FOOTBALL-WORLD CUP-QUALIFIERS-PRESS CONFERENCE (CN)
Foto: Pan Yulong/XINHUA
1/2
10.10.2024.
u 23:30

Japan ih je deklasirao 7-0, a potom su ih svladali Saudijska Arabija s 2-1 te Australija s 3-1. Treba dodati i da su Saudijci čak 70 minuta igrali s igračem manje, a crveni karton su dobili u trenutku kad su gubili

Kina je vrlo jaka sportska zemlja, počevši od stolnog tenisa i odbojke. Ne treba zaboraviti ni žensku košarkašku, pa i nogometnu reprezentaciju. Međutim, tamo gdje se to najviše gleda, u muškoj nogometnoj reprezentaciji, nema ih ni na mapi.

Na svjetsko prvenstvo plasirali su se samo jednom u povijesti, u Japanu i Južnoj Koreji. Bolje da nisu. U grupi s prvakom Brazilom, Kostarikom i Turskom doživjeli su tri poraza i ostali bez postignutog gola. Trenutno su na svom kontinentu najgora reprezentacija, dakle niže ne može. 

Možda i može s obzirom da su u prve tri utakmice kvalifikacija za SP 2026. Kinezi igrali protiv najjačih momčadi Azije, a primili 12 golova. Japan ih je deklasirao 7-0, a potom su ih svladali Saudijska Arabija s 2-1 te Australija s 3-1. Treba dodati i da su Saudijci čak 70 minuta igrali s igračem manje, a crveni karton su dobili u trenutku kad su gubili. Eto toliko je Kina pala. Evo što je njihov izbornik Branko Ivanković rekao nakon današnjeg poraza od Australije:

"Nismo imali sreće, mislim da je cijela momčad igrala hrabro i odlično, tako da mogu biti zadovoljan. Morate razumjeti da smo se u zadnje četiri utakmice susreli s najvećim silama Azije, stoga je potpuno jasno da smo pod pritiskom. Želimo igrati dobro i osvajati bodove u svakoj utakmici, s takvim smo stavom ušli i protiv Australaca".

Ipak, navijači inzistiraju da Kineski savez hrvatskom treneru dodijeli otkaz. Ivankovića je kritizirao i bivši reprezentativac Sun Jihai, kazavši da "izbornik ne pomaže ekipi" te da Kina "kasni za najboljima". Kina će u idućem kolu u utorak igrati kod kuće protiv najlakšeg protivnika u grupi, Indonezije, pa će se saznati je li Indonezija taj domet današnje kineske reprezentacije ili će se morati još čekati na prve bodove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije