NOVA KATASTROFA

Brazilci u velikoj krizi, prijeti im propuštanje SP-a. Oglasila se njihova najveća zvijezda

South American Qualifiers - Brazil Training
Foto: RODOLFO BUHRER/REUTERS
1/3
11.09.2024.
u 23:41

"Želimo preokrenuti ovu situaciju u momčadi pod svaku cijenu. Neka sada svi odu kući i razmisle, neka odmah razmisle o tome što moramo poboljšati", kaže krilo Reala

Brazil je doživio još jedan debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. izgubivši od Paragvaja 1-0 golom Gomeza u 20. minuti. Koliko je Selecao bio bezidejan govori i podatak da su uputili samo sedam udaraca na gol Paragvajaca, jedine reprezentacije koju su svladali u ovogodišnjoj Copa Americi na kojoj su u grupi remizirali s Kostarikom i Kolumbijom, a u četvrtfinalu ispali od Urugvaja. "Brazil igra loše i gubi", stoji u naslovu brazilskog EBC-a, a krilni igrač Real Madrida Vinicius Junior ne bježi od odgovornosti:

"Želimo preokrenuti ovu situaciju u momčadi pod svaku cijenu. Neka sada svi odu kući i razmisle, neka odmah razmisle o tome što moramo poboljšati, što moramo učiniti da ponovno igramo dobro. Ispričavam se navijačima. Ovo je težak period, ali vratit ćemo se", napisao je Vinicius povodom crnog niza", rekao je. Brazilci su izgubili utakmicu koju su svakako trebali dobiti:

"Ne možemo doći ovdje, igrati kako smo igrali i na taj način izgubiti bodove", a usporedio je i europski nogomet s južnoameričkim: "U Europi lopta brže kruži terenom. Moramo se prilagoditi i igrati na najbolji način kako bismo pobjeđivali u utakmicama", izjavio je brazilski napadač.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

South American Qualifiers - Brazil Training
1/19

Izgleda da se Brazilci još nisu oporavili od ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru od Hrvatske, to su neki i sami priznali, a neki to sami i pokazuju na terenu. Prvih šest reprezentacija ide izravno na SP, a sedma će u dodatne kvalifikacije. Osma Bolivija, koja je prva reprezentacija ispod crte, samo je bod udaljena od petoplasiranog Brazila. Brazilci su jedina reprezentacija koja je sudjelovala na svim svjetskim prvenstvima, a ovim tempom predstojeće bi moglo biti prvo koje će propustiti. Sjetimo se samo što je još jučer rekao izbornik Dorival Junior:

"Ne brinite se i slobodno snimite ovo što ću reći. Brazil će 2026. igrati finale Svjetskog prvenstva. Da, bit ćemo sigurno u finalu". Najtrofejnijoj reprezentaciji svijeta to bi bilo prvo finale nakon 24 godine, al situacija je takva da su bliže propuštanju SP-a nego plasmanu u finale istog.

VIDEO 'Ovi u Hajduku nemaju pojma, smije im se cijela Dalmacija! Tu više nema spasa...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije