TRAGEDIJA NA PLANINARENJU

Bivši trener poginuo od udara groma. Bio je Jarnijev pomoćnik

Sarajevo trener
Jakub Kaczmarczyk, PAP
08.08.2024.
u 20:00

Dženan Uščuplić je više puta bio u ulozi trenera Sarajeva, a osobito kada je momčad bila u problemima.  Momčad je doveo do naslova prvaka BiH, a dvaput je pobijedio u kupu

Nekadašnji igrač i trener Sarajeva Dženan Uščuplić (48) je tijekom planinarenja s prijateljima na planini Zelengora, u jugoistočnoj Bosni i Hercegovini, poginuo od udara groma.  Rođen 18. kolovoza 1975. godine, svoju seniorsku karijeru započeo je 1995. godine u Sarajevu gdje je došao iz mladih momčadi Željezničara.

Sa Sarajevom je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a uz to je tri puta uspio osvojiti bosanskohercegovački nogometni kup. U mirovinu je otišao 2002. godine, kad mu je bilo tek 27 godina zbog ozljede koljena. Nakon što je završila njegova igračka karijera, započela je ona trenerska. 

Devet godina bio je dio omladinskog pogona Sarajeva, a radio je kao pomoćnik bivšeg trenera Roberta Jarnija. Glavnim trenerom imenovan je 2014. godine. Više je puta bio u toj ulozi, a osobito kada je momčad bila u problemima.  Sarajevo je doveo do naslova prvaka BiH, a dvaput je pobijedio u kupu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije