ODLAZAK VETERANA

Legendarni Pepe ide u mirovinu! Do posljednjeg dana očaravao je ljubitelje nogometa

Euro 2024 - Round of 16 - Portugal v Slovenia
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/3
08.08.2024.
u 18:10

Posljednjih šest godina svoje karijere proveo je u Portu iz kojeg je u 2004. godini otišao u madridski Real. S "kraljevskom momčadi" ispisao je stranice nogometne povijesti

Slavni portugalski nogometaš Pepe (Kepler Laveran de Lima Ferreira) je u 42. godini života objavio da je njegovoj igračkoj karijeri došao kraj. Njegova velika karijera potrajala je čak 23 godine, a osobit je trag ostavio u Portu, Real Madridu i portugalskoj nogometnoj reprezentaciji.

Njegov period igranja za madridski Real ostaje u pamćenju mnogim navijačima kluba. U bijelom je dresu igrao čak deset godina (2007.-2017.), a tijekom tog vremena čak je tri puta osvajao Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, a posljednji puta je uspio iznenaditi navijače tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj ovoga ljeta.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Euro 2024 - Round of 16 - Portugal v Slovenia
1/19

Premda je ima već poprilično godina za profesionalnog nogometaša, u nacionalnoj momčadi bio je standardni član prve postave i svojim sjajnim reakcijama u više je navrata spašavao svoj gol. Ujedno je oborio rekord i postao najstariji igrač koji je na tom natjecanju nastupio. Za reprezentaciju je igrao 141 puta, a 2016. godine osvojio je naslov prvaka Europe.

Zanimljivo je da je rođen u Brazilu gdje je živio do svoje 18. godine. Do tada je igrao za Corinthians Alagoano iz rodnog mu Maceióa, obalnog grada na sjeveroistoku zemlje. Zatim je ostvario transfer u portugalski Maritimo, da bi 2004. godine potpisao za Porto. Tamo su njegove igre uočili ljudi iz "kraljevskog kluba", a Portugal mu je dao državljanstvo kako bi mogao igrati za njihovu reprezentaciju. Posljednjih šest godina svoje karijere proveo je u Portu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije