ROMANO OBJAVIO

Olmo je nadomak Barcelone! Senzacionalni transfer je gotovo dogovoren

Bundesliga - RB Leipzig v VfL Wolfsburg
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
01.08.2024.
u 12:39

S velikim zanimanjem ove pregovore prati i hrvatski prvak. Dinamu se smiješi višemilijunska zarada ukoliko klubovi dogovore transfer

Talijanski transfer insajder Fabrizio Romano objavio je veliku vijest. Navodi kako je Dani Olmo sve dogovorio s Barcelonom u jednom od najvećih transfera ovoga ljeta. Dodaje kako će katalonski klub poslati ponudu RB Leipzigu u nadi da će posao konačno biti zaključen. Ranije navođena ponuda bilo je 40 milijuna eura ukupno, razbijeno u 10 milijuna godišnje od 2025. pa nadalje. Uz 10 milijuna bonusa ukoliko do 2029. godine Barcelona osvoji dva naslova prvaka Španjolske i još 10 ukoliko osvoji dvije lige prvaka. 

Dakako, to nije ni približno onom što za zvijezdu španjolske reprezentacije želi njemački bundesligaš. Leipzig je spreman Olma pustiti za 60 milijuna eura, a Barcelonina je druga ponuda, kako piše Romano, puno bliže tim očekivanjima. Navodi da je s Olmom sve dogovoreno i kako će dobiti ugovor na šest godina. Nova ponuda prema njemačkom prvoligašu uključuje 55 milijuna eura fiksne odštete, uz četiri milijuna lako ostvarivih bonusa i tri milijuna nešto teže ostvarivih bonusa.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Bundesliga - RB Leipzig v VfL Wolfsburg
1/19

S velikim zanimanjem ove pregovore prati i hrvatski prvak. Dinamu se smiješi višemilijunska zarada ukoliko klubovi dogovore transfer. Upravo je Dinamo prodao Olma Leipzigu još 2020. godine, a tom su prilikom plavi ispregovarali 20 posto zarade od idućeg Olmovog transfera. Dakle, ukoliko ga Leipzig pusti za 60 milijuna eura, a doveli su ga za 29 milijuna, njihova će zarada iznositi 31 milijun eura i u tom iznosu Dinamo ima 20 posto, to jest 6.2 milijuna eura.

Olmov ugovor s njemačkim klubom traje do kraja lipnja 2027 godine. Do sada je za Leipzig nastupio u 148 utakmica uz uspjeh od 34 zabijenih pogodaka i 29 upisanih asistencija. Za nacionalnu momčad Španjolske nastupio je 33 puta uz osam golova i sedam asistencija. Odigrao je istaknutu ulogu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine te uz tri gola i dvije asistencije bio jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova.

Komentara 2

Avatar Castro
Castro
13:12 01.08.2024.

Odlican posao za Dinamo. Bravo. Sretno Dani.

Avatar CUBE
CUBE
12:55 01.08.2024.

Kolko bi jadna Vlatka Peras morala za ovo radit sa 10000 e / mjesečno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije