TRENER DINAMA

Bjelica: Nadam se da ovo više nikad nećemo doživjeti!

Nenad Bjelica Dinamo Young Boys
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/7
26.10.2018.
u 07:49

- Iako nam u toj utakmici odgovara i neodlučeno, mi ćemo sigurno ići po pobjedu. Nadam se da više nikada nećemo iskusiti kako je igrati pred praznim tribinama. Nadam se da će protiv Spartaka stadion biti pun - poželio je trener Dinama,

Pogled na tablicu skupine D Europske lige za navijača Dinama ne može biti ljepši. Nakon tri odigrane utakmice u Europskoj ligi Dinamo ima tri pobjede i sad je na samo jedan mali korak udaljen od europskog proljeća. A to je taj nesretni i već frustrirani navijač čekao 48 godina, Nenad Bjelica i njegovi igrač sad imaju tu povijesnu priliku koju jednostavno ne smiju ispustiti.

Dinamo je, nakon pobjeda nad Fenerbahçeom i Anderlechtom, u Slovačkoj tražio novu pobjedu koja bi ga dovela na prag te povijesti. I uspio je u Trnavi pobijediti s 2:1, a kako su turski i belgijski klub međusobno remizirali, plavi su još bliže povijesnom dosegu.

>> Pogledajte veliko slavlje igrača Dinama

No, nije sve izgledalo tako bajno u Trnavi, pred samo, dvijestotinjak odabranih gledatelja koji su smjeli biti na tribinama jer je Spartak kažnjen. Činilo da će plavi odraditi ‘dobar posao u Slovačkoj’ kada je Gavranović zabio, ali su suci pogodak poništili zbog dvojbenog zaleđa. Potom je Olmo čudesno u priliku gurnuo Oršića, ali je ovaj predugo čekao i pogodio u blok. I onda se život Dinamu zakomplicirao.

- Nakon što smo primili pogodak postali smo nervozni, prihvatili smo njihovu igru s dugim loptama, ali smo se na poluvremenu dogovorili da iskoristimo naše jake strane. Uspjeli smo primiriti igru, spustili smo loptu na zemlju i kombinatorikom stvarali viškove nakon kojih smo dolazili do izglednih prilika za progotke - pričao je nakon utakmice trener Dinama Nenad Bjelica.

Plavi je strateg stalno bježao od priče o europskom proljeću, no nakon remija ostala dva suparnika i ove pobjede u Slovačkoj, to proljeće se sad već može gotovo opipati, namirisati.

- Zadovoljan sam pobjedom i našom predstavom u drugom dijelu susreta, da s takvom igrom rastu nam šanse za igranje u europskom proljeću - dodao je Bjelica.

Dinamo će 8. studenoga igrati ponovno sa Spartakom, ovaj put u Maksimiru. Samo bod u tom susretu značio bi da plavi prolaze ovu skupinu.

- Iako nam u toj utakmici odgovara i neodlučeno, mi ćemo sigurno ići po pobjedu. Nadam se da više nikada nećemo iskusiti kako je igrati pred praznim tribinama. Nadam se da će protiv Spartaka stadion biti pun - poželio je trener Dinama, ali želja mu se u cjelosti neće ostvariti jer zbog Uefine kazne sjeverna maksimirska tribina bit će zatvorena.

Nadamo se da će ostale biti pune i pomoći plavima da uzmu taj bod, tada Spartak više ne može prestići plave čak i da izgube Bjeličini igrači ostale utakmice. Iako čak i s tim bodom plavi ne moraju teoretski proći dalje jer se može stvoriti krug od tri kluba s deset bodova, ali to je sve puna teorija, teško ostvariva.

Nenad Bjelica Dinamo Young Boys
1/13

Isto tako teoretski, Dinamo može proći dalje čak i da izgubi sve tri utakmice, s time da Spartak ne smije slaviti s više od 1:0 u Maksimiru kako bi plavi ostali bolji od njih u međusobnim susretima. Tada bi Fenerbahče trebao sve pobijediti i plavi bi išli dalje. No, pustimo te kalkulacije, Bjelica i njegovi igrači s takvim se stvarnima dosad nisu bavili i to im se pokazalo kao pravi put, zbog toga treba vjerovati plavom treneru kad kaže da će protiv Spartaka i u Maksimiru tražiti pobjedu, a s njom onda sve teorije i kalkulacije padaju u vodu.

Europsko proljeće je tu, očito je kapetan Ademi dobro prognozirao kad je rekao - brat ćemo visibabe na proljeće u Europi. 

Komentara 23

DO
DOMAZL
09:01 26.10.2018.

Stadionske, nogometne dirigirane pirotehničare, piromane i svadtičare treba rentgenski pregledati. Ako dođe, posebno motriti Ranka Ostojića i njegov mob i orjunaše. Paziti i na FARE Stevanovića. Svesrpski dobronamjernici žive od pravljenja zla u državi u kojoj žive.

Avatar utunelu
utunelu
08:08 26.10.2018.

Trener Bjelica je izvrstan..jer da ne zna svoj posao ne bi se znao snaci u situaciji kad je Spartak igrao igru Dinama ..da je netko drugi trener ne bi se znao izvuci iz zamke

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
08:22 26.10.2018.

E, za to, moj Bjelica, treba pretražiti svaku rupu na svakom BBB-ovcu prije puštanja na stadion, da im ostanu samo glasovi i zastave za navijanje. Dok je pirotehnika tu, uefa jedva čeka da isprazni stadion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije