BIT ĆE NAJODMORNIJI

Bjelica najveći dobitnik reprezentativne stanke: Dinamo ostao bez 11 igrača!

Slavljenička atmosfera Osijeka, Dinamo nije uspio zadržati vrh
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 22:14

Izostanci najvažnijih igrača čine razliku između uspjeha i neuspjeha.

Reprezentativne akcije nešto su što većina klupskih trenera vjerojatno ne voli previše, naravno, uvjetno rečeno. Posebice kada su nacionalna prvenstva u najosjetljivijoj fazi, kao što je to, primjerice, slučaj u Hrvatskoj. Osim što ne mogu računati na provedbu svojih taktičkih zamisli, treneri se u takvim okolnostima najviše plaše mogućih ozljeda.

A izostanci najvažnijih igrača čine razliku između uspjeha i neuspjeha.

Ako idemo tom logikom, Nenad Bjelica je u sljedećih petnaestak dana u, uvjetno rečeno, najboljoj poziciji. Neće moći računati samo na dvojicu igrača – Ivicu Ivušića i Milu Škorića.

Kleinheisler ostaje

Istina, riječ je o dva iznimno važna igrača za Bjeličinu kompoziciju, no Osijek je u ovoj reprezentativnoj stanci dao najmanje reprezentativaca. Jer László Kleinheisler odbio je Mađarsku zbog obiteljskih razloga (supruga mu je trudna), a Damjan Bohar i Mario Jurčević ovaj put nisu na popisu Matjaža Keka, kao ni Merveil Ndockyt na popisu reprezentacije Konga.

25.02.2022., Osijek - Konferencija za medije na stadionu Gradski vrt povodom nadolazece utakmice sa Dinamom. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ukupno gledajući, Dinamo u svom kadru ima desetoricu igrača koji su u statusu A-reprezentativaca ili su dosegli tu razinu, šestoricu iz mlade hrvatske vrste, a najmlađi reprezentativac je Ivan Šaranić koji je u statusu U-19 reprezentativca. No za ove reprezentativne akcije trener Željko Kopić neće moći računati na 11 igrača. Nijedna momčad od ove četiri koje se bore za naslov prvaka Hrvatske ne daje toliko reprezentativaca.

Dominik Livaković i Mislav Oršić na popisu su hrvatske A-reprezentacije, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Martin Baturina i Nikola Čavlina u kadru su mlade vrste Igora Bišćana, Arijan Ademi i Stefan Ristovski priključuju se Sjevernoj Makedoniji, Amer Gojak i Luka Menalo Bosni i Hercegovini, a Sadegh Moharrami Iranu.

Iz Hajduka je za našu A-vrstu poziv dobio Marko Livaja, dok je Lovre Kalinić u statusu pretpoziva. Kada govorimo o mladoj U-21 reprezentaciji Igora Bišćana, na tom popisu bit će: David Čolina, Stipe Biuk i Marin Ljubičić. Emir Sahiti prvi je put pozvan u A-reprezentaciju Kosova koja tijekom prvenstvene stanke igra dvije prijateljske utakmice.

Poziv za A-reprezentaciju Sjeverne Makedonije dobio je i Jani Atanasov. Hajdukov veznjak Rokas Pukštas ponovno je pozvan u U-20 reprezentaciju SAD-a.

Tomić bez trojice

Goran Tomić, trener Rijeke, u sljedećih petnaestak dana neće moći računati na Darka Velkovskog koji je dobio poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije, kao ni na Adama Gnezdu Čerina kojeg je Matjaž Kek pozvao među kandidate za prijateljski turnir u Dohi na kojemu će igrati i protiv Hrvatske. Također, Denis Bušnja na popisu je Igora Bišćana, kao i Hrvoje Smolčić koji je poziv morao odbiti zbog ozljede.

 

Ključne riječi

Komentara 1

VK
vječni krojf
09:07 24.03.2022.

Znači naš momentalno Maurinho je okupio otpad.Momčad se cjeni po reprezentativci ma,a on ima dvije rezerve u HR repki i to je sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije