najava promjena?

Bjelica nakon očajne partije protiv Rijeke: Odgovornost je moja, Izgledali smo kao mali miševi

Prva HNL: Osijek slavio u Koprivnici 1-0
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.04.2022.
u 17:15

U derbiju 32. kola Prve HNL Rijeka je 'razmontirala' Osijek. Bili smo jako raspoloženi uoči utakmice, "napaljeni" i "nabrijani", ali – džaba, kaže Bjelica

U derbiju 32. kola Prve HNL u potpunosti su se obistinila upozorenja trenera Osijeka Nenada Bjelice, koji je rekao da će Rijeka igrati rasterećeno zato što više nije u utrci za naslov te da će kao takva biti najopasnija za Osijek. Ne samo da je Rijeka bila opasna, nego je još na neviđen način izdominirala i ponizila Osijek na Rujevici pobijedivši rezultatom 3:1, a ta pobjeda mogla je biti i znatno viša. Osijek je tako ispustio krucijalna tri boda u borbi za naslov prvaka Hrvatske te propustio priliku barem privremeno preskočiti Dinamo na prvome mjestu prvenstvene ljestvice. Sada je Osijek izgubio privilegiju da ovisi sam o sebi u pohodu na naslov prvaka.

Vidno nedostajao Škorić

Čini se kao da se Rijeka više bori za Dinamovo osvajanje naslova nego Dinamo. Za razliku od perioda kad su sami bili u utrci za naslov i redovito kiksali protiv autsajdera, Riječani su protiv Osijeka pokazali onu svoju goropadnost i napadački nogomet koji ih je krasio iz prvog dijela sezone, kao da su niotkud odjednom dobili dodatnu motivaciju. Konstantno su Riječani bili opasni i preuzimali rizike, a posebice su briljirala tri najofenzivnija igrača momčadi Goran Tomić, Robert Murić (gol i asistencija), Josip Drmić (gol i asistencija) te Haris Vučkić (gol).

01.04.2022., Osijek - Konferencija za novinare u pres centru stadiona Gradski vrt ususret utakmice protiv HNK Hajduk na kojoj su sudjelovali Nenad Bjelica i Ivica Ivusic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

S druge strane, Osijek je bio neprepoznatljiv, prvi put primivši tri pogotka u jednoj HNL-ovoj utakmici još tamo od 1. prosinca 2020. godine, kad ih je Gorica svladala s 4:1. Iako se to nije osjetilo protiv Hajduka, ovdje se golim okom moglo vidjeti koliko je Osijeku nedostajao kapetan Mile Škorić. Niti je bilo kohezije u obrambenom postavljanju niti požrtvovnosti i agresivnosti, što pokazuje nekarakterističan broj od samo jednog prekršaja Osijeka u prvom dijelu.

Osječane je načeo Murić u 19. minuti s bijele točke nakon što je u kaznenom prostoru Osijeka Čeberko igrao rukom. Velika je to bila greška suca Marija Zebeca jer je tom igranju ruke prethodio čisti prekršaj Rijekina Vukčevića nad Grgićem. Međutim, Osječani zbog prikazanog na terenu nemaju pravo tvrditi da je to drastično utjecalo na rezultat jer ih je Rijeka "razbijala". Na 2:0 je u 36. minuti povisio Vučkić nakon sjajne akcije Murića i Drmića, a spomenuta dvojica su kombinirala i u 48., kad je Murić ubacio za Drmića, koji sam kao duh poentira za 3:0. U 65. minuti rezultat je uspio ublažiti Antonio Mance.

Dobro su i prošli

Osijek je još dobro i prošao kad uzmemo u obzir što se sve događalo na terenu. Osim pogodaka Rijeka je još imala vratnicu Drmića i gredu Selahija te još četiri stopostotne prilike. A još nismo spomenuli ni dva poništena Drmićeva pogotka zbog milimetarskih zaleđa.

– Mislim da nismo napravili nijedan faul u prvom poluvremenu, mislim da je to bila ruka protivnika. To mi je misterij, veliki. Bili smo jako raspoloženi uoči utakmice, "napaljeni" i "nabrijani", ali – džaba! Džaba sve vikanje kad smo mi izgledali kao mali miševi. Preuzimam odgovornost za ovo, razočaran sam i sobom i svojom ekipom – rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Čačić novi trener Dinama:

Ključne riječi

Komentara 6

RA
radolizem
17:39 25.04.2022.

Bjelica nije odgovoran za poraz. Bjelica zna posao, no Dinamo je, u odnosu na sve ostale klubove u Hrvatskoj institucija u organizacijskom smislu, klub koji je u posljednjih 26 godina - 21 puta bio prvak. Dinamo ima pobjedničku momčad i duh i to su gradili dugo, dugo godina.

DD
dobar.dan
18:10 25.04.2022.

Glavu gore! Ako dobijete Dinamo bit cete prvaci! Dinamo ne moze dobit Ajduka zadnje kolo.

VK
vječni krojf
23:21 25.04.2022.

Kmeekmeee!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije