FINALE PRIJE FINALA

Bjelica se ponio gospodski nakon poraza u polufinalu, Tomić nije krio zadovoljstvo

Rijeka i Osijek sastali se u polufinalu hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
09.03.2022.
u 21:00

- Čestitke Rijeci, zaslužila je finale malo više zbog više prilika, ali čestitam i svojoj momčadi, dečki su dali sve. Za gledatelje je ovo bila interesantna utakmica, za nas trenere baš i ne.

Trener Osijeka Nenad Bjelica četvrti je put ispao u Kupu od Rijeke, dvaput dok je vodio Dinamo i dvaput otkako vodi Osijek. Ali, svaki put bilo je napeto i ponovno smo pratili njegovu "šahovsku bitku" s trenerom Rijeke Goranom Tomićem.

- Čestitke Rijeci, zaslužila je finale malo više zbog više prilika, ali čestitam i svojoj momčadi, dečki su dali sve. Za gledatelje je ovo bila interesantna utakmica, za nas trenere baš i ne. Zabili su taj sretni gol na kraju i, nažalost po nas, prošli u finale - kazao je Bjelica za HNTV pa nastavio:

- Pokušavali smo preko krila, primaknuli Caktaša prema golu, uspjeli zabiti, no ozljede su nas natjerale na zamjene.

09.03.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Utakmica polufinala Supersport hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Mance je bio džoker s klupe, ali napustio je igru odmah kad je počeo produžetak.

- Osjetio je zatezanje zadnje lože pa nismo htjeli riskirati. Pokazao se kao džoker i sigurno će nam još puno pomoći.

Iako ne želi govoriti da je Osijek favorit, tablica pokazuje drugačije...

- Imamo šanse, ali nismo favoriti, nitko nas ne vidi takvima. Svi tu ulogu daju Dinamu i Hajduku, mi im vjerujemo. Pokazalo smo da možemo biti konkurentni i borit ćemo se do kraja pa što bude.

Sad slijedi Gorica u prvenstvu.

- Treba oporaviti momčad nakon ovoga, ima dosta ozlijeđenih i vidjet ćemo s kojim ćemo sastavom istrčati...

Goran Tomić mnogo je zadovoljniji, to nije skrivao.

- Ova utakmica je bila dostojna finala, mislim da su gledatelji uživali.

09.03.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Utakmica polufinala Supersport hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Rano je Rijeka povela, Osijek izjednačio, a onda je tako bilo i u drugom dijelu.

- Bila je to šahovska borba, bilo je mnogo taktičkih odluka i drago mi je da smo pogodili. Jedino mi je žao tog gola u sudačkoj nadoknadi, to smo mogli izbjeći. Što se produžetaka tiče, moglo je to otići na obje strane, ali džoker s klupe donio nam je pobjedu - rekao  je Tomić i dodao:

- Osijek je odlična momčad, prima malo golova i morali smo se namučiti. Drago mi je što smo donijeli pobjedu navijačima.

Finale na Poljud s Hajdukom?

- To je predaleko, slijedi Dragovoljac.

Prvenstvo?

- Primarni klupski cilj je praktički ostvaren, plasman u Europu. Napravit ćemo sve da što duže budemo konkurentni za titulu. Ova momčad daje sve od sebe, publika to prepoznaje i ponosan sam zbog toga.

Komentara 3

FR
freeshooter
21:08 09.03.2022.

Ma čestitke svima...i hrvatskom nogometu...ovo je sjajna sezona sa puno velikih utakmica...samo jedno...ajmooo graditi arene za gledatelje, moramo vratiti gledatelje na stadione...sada je ta prilika da HNL još više ojačamo, treba ulagati u naš nogomet...a vatreni će još jednom pokazati koliko smo veliki i dobri...

DU
Deleted user
22:42 09.03.2022.

Sjajna utakmica. Kakva liga prvaka - ove godine hit je HNL!

DU
Deleted user
21:19 09.03.2022.

Izvrsna utakmica! Odlična HNL sezona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije