SVE BLIŽE NEMEC

Bjeljac istrčala drugi najbolji hrvatski rezultat u maratonu

Bojana Bjeljac
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
28.10.2018.
u 22:27

U Frankfurtu je kroz cilj prošla s vremenom 2:32.48 što je drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

Bojana Bjeljac, 29-godišnja hrvatska atletičarka, istrčala je još jedan sjajan rezultat u maratonu.

U Frankfurtu je kroz cilj prošla s vremenom 2:32.48 što je drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Hrvatski rekord i dalje drži Lisa Nemec koja je na maratonu u Zürichu 2013. trčala 2:25.44.

– Bojana je odlično odradila utrku. Znao sam da ima taj rezultat u nogama jer sam to vidio po treninzima. Ovo je za čak pet minuta brže od njezina osobnog rekorda. Nije mogla do prvih deset mjesta jer su u Frankfurt došle najbolje Afrikanke, ali rezultat je više nego dobar – rekao je Mladen Kršek, njezin trener.

Bojana je odličnu sezonu maratonu najavila već na Europskom prvenstvu u Berlinu gdje je osvojila 20. mjesto.

– Bjeljac je velika radnica i ona će sigurno još puno napredovati. Ne želim sada reći da će napasti hrvatski rekord, ali potrudit ćemo se da mu se još više približimo. Vjerujem da ćemo na pripreme ponovno ići u Keniju, u jedan od najpoznatijih trening-kampova za maratonce i maratonke. Već smo jednom bili tamo i to se pokazalo kao odličan potez – istaknuo je Bojanin trener.

>> Pogledajte i tko su najplaćeniji hrvatski sportaši

Ključne riječi

Komentara 2

SA
SI aka SI
11:01 29.10.2018.

odlično, nagodinu će to biti zanimljiv troboj Nemec-Bjeljac-Parlov sa sasvim resprektabilnim rezultatima na evropskom nivou.

AE
Aedes2017
09:20 29.10.2018.

Bravo Bojana..tako imamo malo liiepih događaja u ovoj hrvatskoj pogorjeloj zemlji, bravo,sjajan karakter .Koliko samo odricanja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije