EP u odbojci

Bjeloruskinje prvi ispit u Rotterdamu

20.09.2014., Zagreb, Mladost, Dom Odbojke - Prijateljska utakmica Hrvatska - SAD. Maja Poljak, Samanta Fabris.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.09.2015.
u 08:20

Hrvatskoj je ovo 11. nastup na europskim prvenstvima od 1993., a dosad smo osvojili tri srebra.

Odbojkašice Hrvatske danas u 18 sati na Europskom prvenstvu u Rotterdamu igraju prvu utakmicu u skupini, a suparnice su nam Bjeloruskinje. Prema nekoj računici, ta pobjeda trebala bi nam biti dovoljna za prolazak u drugi krug.

Ovo nam je inače 11. nastup na EP-ima od 1993. godine. Nismo igrali samo 2003. godine. Pamte se tri srebra iz 1995., 1997 i 1999. Prije dvije godine bili smo peti.

Izbornik Angelo Vercesi na raspolaganju ima sljedeće igračice: Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Mira Topić, Ivana Miloš, Samanta Fabris, Ana Grbac, Katarina Barun Šušnjar, Maja Burazer, Karla Klarić, Bernarda Čutuk, Bernarda Brčić i Nikolina Božičević. Zbog ozljede je otpala Mia Jerkov.

– U odnosu na EP prije dvije godine dosta se toga promijenilo. Neke su druge djevojke u sastavu, imamo i jednu povratnicu (Katarina Barun Šušnjar, nap. a.). Novi je i stručni stožer. Skupina je slična kao i prije dvije godine, ali i kod drugih reprezentacija bilo je dosta promjena. Bitna je ta prva utakmica i ne krijem da želimo bolji plasman nego 2013., ali se ne želimo zalijetati – rekao je hrvatski izbornik Angelo Vercesi.

Uz Bjelorusiju u skupini smo s Bugarskom i Rusijom.

– Ruskinje su favoritkinje ne samo skupine nego i prvenstva. Na Svjetskom kupu u Japanu odigrale su 11 utakmica, ali bilo je dovoljno vremena da se oporave. Bugarske igračice igraju svugdje po svijetu – zaključio je Vercesi.

>>Maja Poljak najspektakularnija igračica Europe

Komentara 1

Avatar jmu
jmu
02:37 27.09.2015.

nemate vi sto traziti u ovoj pravoslavnoj grupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije