MEDVEŠČAK danas u BEČU

Blagus: Stranci pomažu savjetima, a mi im idemo po kave

blagus
21.11.2010.
u 08:10

Hokejaši Medveščaka u 21. kolu EBEL-a večeras (18 sati) gostuju kod WiennaCapitalsa.

– U Beču nikad nije bilo lako, gore smo doživljavali teške poraze. Trebamo čvrsto ući u utakmicu, a ne mlako kao u prvoj utakmici ove sezone kada su nas pobijedili u prvoj trećini - kaže napadač Medveščaka Mislav Blagus.

Inače, 19-godišnji Blagus jedan od rijetkih mladih igrača koji se izborio za prvu momčad Medveščaka.

– Bilo je jako teško, pogotovo prvo sezone kada sam brojne treninge i utakmice morao usklađivati sa školom – prisjetio se Blagus, koji je u rujnu upisao u Tehničko veleučilište u Zagrebu, no fakultet je zasad “stavio” na mirovanje.

– Teško se bilo prviknut na ovako visok nivo treninga i utakmica u EBEL-u. Ipak je do prije dvije godine kod nas praktički sve bilo na poluamaterskoj razini – dodao je Blagus.

Od početka karijere Blagus je igrao u Zagrebu, a prije dvije godine prešao je u Medveščak. Kaže da još puno mora učiti, a da mu u tome pomažu brojni stranci u klubu.

– Strani igrači puno nam pomažu svojim iskustvom, savjetima na treninzima... Mi mlađi vraćamo im tako što nosimo torbe, skupljamo pakove, a često nas šalju i na automat po kavu – otkrio je Blagus.

Mladi Zagrepčanin smatra da je Medveščak ove sezone još jači nego prošle:

– Novi igrači sada su se prilagodili i vjerujem da ćemo u nastavku dokazati da smo dosta jači. Makar, i druge momčadi su se pojačale, poput Olimpije i Jesenica, naših glavnih konkurenata.

Blagus je u reprezentativnoj stanci igrao za reprezentaciju na turniru u Rumunjskoj.

– U travnju je svjetsko prvenstvo Divizije 2B kod nas u Zagrebu. Idemo na prvo mjesto i ulazak u rang više. A onda će nas iduće godine pojačati igrači poput Hećimovića, Prpića, Sertića Powersa, ... Za 2-3 godine vjerujem da bi mogli biti ravnopravni sa Slovenijom i Mađarskom, čak se i boriti za elitnu diviziju – zaključio je Blagus.

Parovi današnjeg 21. kola: KAC - RB Salzburg, Vienna - Medveščak, Alba - Villach, Olimpija - Graz, Jesenice - Linz.

Poredak: KAC 36, RB Salzburg 28, Villach 26,Wienna 23, Medveščak 20 bodova...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije