pariz

Blanka traži četvrtu pobjedu u nizu

Blanka Vlasic
Reuters
16.07.2010.
u 11:47

Večeras se u Parizu održava deveti miting Dijamantne lige. Među brojnim zvijezdama nastupit će i dvije naše atletičarke, Blanka Vlašić i Sandra Perković.

Blanka će u visu nastojati četvrti put uzastopno pobijediti u Dijamantnoj ligi, čime bi gotovo osigurala i ukupnu pobjedu u svojoj disciplini.

– Nema ništa specijalnog uoči današnjeg nastupa. Tek činjenica da će mi to biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva u Barceloni – istaknula je Blanka Vlašić.

U Parizu će imati žestoku konkurenciju, Amerikanku Chaunte Howard koja je ove sezone već dvaput pobijedila Blanku i koja ima dva najbolja rezultata sezone u visu (2,05 i 2,04 metra). Od ostalih neće biti Ariane Friedrich, Tee Hellebaut, Antonete Di Martino i Ruth Beitie. Nastupit će Ruskinje Skolina i Gordejeva, Uzbekistanka Dušanova, Ukrajinka Stjopina, Francuskinja Melfort i Šveđanka Green.

Sandra Perković nakon tri nastupa drži ukupno drugo mjesto u bacanju diska.

– Još ima mitinga da preuzmem vodstvo. Tko kaže da trenutačno vodeća Barrois neće negdje kiksati. Jasno, moram u Parizu biti među prve tri kako bih dobila nove bodove. Na mitingu u Lausanni nije bilo dobro, bila sam tek sedma. Vrijeme je za popravni. Za plasman među tri najbolje morat ću baciti na razini hrvatskog rekorda, dalje od 64 metra – rekla je Sandra Perković.

U Pariz dolaze sve najbolje diskašice - Barrios (Kuba), Breisch, Brown, Thurmond (sve SAD), Glanc (Poljska), Grasu (Rumunjska), Müller (Njemačka), Pospišilova (Češka) i Samuels (Australija).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije