počinje Dijamantna liga

Blanka u Dohi, uz koju je vežu lijepe uspomene, kreće u lov na dijamante

'doha'
'Photoshop'
14.05.2010.
u 11:23

Pobijedi li na svih sedam mitinga Dijamantne lige, Splićanka će zaraditi ukupno 110.000 dolara, što je znatno manje nego jack-pot Zlatne lige.

Samo dva mjeseca nakon što je osvojila naslov svjetske dvoranske prvakinje u visu, Blanka Vlašić vratila se u Dohu gdje će se danas održati prvi miting novoosnovane Dijamantne lige. Blanka se u Dohi već osjeća kao kod kuće.

– Ovdje sam šesti ili sedmi put. Uvijek je lijepo vratiti se u grad uz koji me vežu samo lijepe uspomene – rekla je Blanka Vlašić koja je u Dohi pobijedila triput zaredom.

Tu sam i spremna sam

– Četiri, ako računamo svjetsko dvoransko – naglasila je.

Blanka je lani pobijedila u Dohi s preskočenih 2,05 metara. Bio je to tada čudesan rezultat s obzirom na početak sezone.

– Meni je važno da prvo preskočim više od dva metra. Dalje ćemo vidjeti. Mogu samo reći da sam ovdje i da sam spremna – rekla je Blanka.

Zanimljivo je da trenutačno na svjetskoj rang-ljestvici vodi Amerikanka Chaunte Howard koja je 1. svibnja na mitingu u Kingstonu (Jamajka) preskočila dva metra. Amerikanka, inače jako dobra Blankina prijateljica, bit će također u Dohi. U ženskom visu još će nastupiti: Beitia (Španjolska), Aitova (Kazahstan), Kljugina, Skolina (obje Rusija), Green (Švedska) i Dušanova (Uzbekistan). Nema Njemice Ariane Friedrich.

– Nikad ne razmišljam je li netko došao ili nije. Na natjecanju se fokusiram samo na sebe i svoje skokove – istaknula je Blanka.

Za razliku od prijašnjih godina, u Dohi se konačno može družiti s još jednom našom atletičarkom.

Druženje sa Sandrom

– Je, Sandra Perković je tu i baš mi je drago za sve što je postigla u posljednje vrijeme. Ona je vrlo draga osoba i super je to što ćemo se često ove sezone družiti na velikim atletskim mitinzima – rekla je Blanka Vlašić.

Dijamantna liga ove sezone obuhvaća 14 velikih mitinga. Neće na svakom biti iste discipline. Nagradni fond po mitingu je 450.000 američkih dolara. Nagrađuju se najbolji u sve 32 discipline. Svaki pobjednik dobiva 10.000 dolara.

Blanka će ukupno nastupiti ove sezone na sedam mitinga Dijamantne lige (Doha, Oslo, Rim, Pariz, Stockholm, London i Bruxelles). Pobijedi li na svih sedam, zaradit će 70.000 dolara te dobiti još sedam malih dijamanata u vrijednosti četiri karata. Skupi li najviše bodova u svojoj disciplini, dobit će dodatno 40.000 dolara te veliki dijamantni prsten plave boje.

Sljedeći Blankin miting nakon Dohe bit će u češkoj Ostravi 27. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije