KARLSRUHE Oslabljena Blanka u Njemačkoj skače peti miting sezone

Blanka Vlašić prvi put protiv Friedrichove

14.02.2009.
u 19:13

Blanka Vlašić, najbolja hrvatska atletičarka nastupit će sutra na svom petom dvoranskom mitingu ove sezone.

- Dvojba za Blankin nastup na jubilarnom 25. izdanju BW-Bank mitingu u Karlsruheu nije dugo trajala. Jutro nakon Banske Bistrice bilo je nešto bistrije nego li fibrozna večer nakon natjecanja - rekao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Nezgodno gostovanje

Po dolasku u splitsku zračnu luku odvezena je u laboratorij gdje je dala krv na analizu. Hitni rezultati pokazali su neke granične vrijednosti, ali velikih alarmantnih odmaka nije bilo.

- Ujutru tijekom regenerativnog treninga svi smo dočekali njezino ’Ići ću u Karlsruhe’ - rekao je Joško Vlašić.

Natjecanje u ženskom visu počet će u 16.45 sati.

- Prvi put ove sezone naša rekorderka i vlasnica najboljeg rezultata sezone s 2,04 metra suočit će se s Njemicom Arijanom Friedrich koja s 2,02 metra drži drugo mjesto. Blanka je svjesna da Njemici u goste ne ide baš u najsretnijem trenutku jer je načeta virozom, posljedice koje nitko u ovom trenutku ne može predvidjeti i sa samo četiri dana odmora nakon posljednjeg natjecanja, a Arijana se odmarala punih osam dana - istaknuo je Joško Vlašić.

17 godina star rekord

Njihovo posljednje međusobno nadmetanje nije ostalo baš u lijepom sjećanju Blanki Vlašić. Njemica ju je pobijedila na posljednjem mitingu Zlatne lige u Bruxellesu i tako joj onemogućila zaradu od 50.000 dolara.

Rekord današnjeg mitinga već 17 godina drži čuvena njemačka visašica Heike Henkel. Na mitingu u Stuttgartu Blanka je srušila rekord Aline Astafei i sada želi nešto slično ponoviti.

- Ne razmišljam o tom rekordu iz 1992. godine, Pobjeda bi mi danas bila velika k’o kuća, a skok preko dva metra značio bi nastavak niza koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim - rekal je Blanka Vlašić misleći na svoj 41. uzastopni skok iznad dva metra. Rekord koji će teško bilo tko uskoro srušiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije