Blanka u Beograd po nagradu

Blanka: Za fotografe pripremam nešto posebno

'Blanka Vlasic of Croatia celebrates after winning gold in the women\'s high jump event during the IAAF World Challenge Zagreb 2010 in Zagreb September 1, 2010. REUTERS/Nikola Solic (CROATIA - Tags: S
'NIKOLA SOLIC'
09.10.2010.
u 09:50

Blanki Vlašić u bogatoj karijeri nedostaju tek dvije karike - naslov olimpijske pobjednice i svjetski rekord. Sve ostalo ima

Hrvatska atletika dobit će 16. listopada u Beogradu veliko priznanje. Od tri nagrade, u Hrvatsku će dvije. Blanka Vlašić proglašena je najboljom atletičarkom Europe, a Sandra Perković najboljom zvijezdom u usponu.

– Nije bilo dvojbe, jer su Blanka i Sandra oduševile ove sezone, kako na europskom prvenstvu tako i u Dijamantnoj ligi – rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik Srpskog atletskog saveza koji će biti domaćin svečanosti dodjele nagrada.

Blanka je uz rusku motkašicu Jelenu Isinbajevu i švedsku sedmobojku Carolinu Kluft jedina koja je dvaput proglašena najboljom u Europi. Zanimljivo je da je Blanka od 2007. godine, kada je prvi put proglašena najboljom u Europi, stalno bila u vrhu u glasovanju Europskog atletskog saveza. Nakon olimpijskog srebra u Pekingu, 2008. bila je četvrta po broju glasova, a lani druga.

Blanka je ove sezone na otvorenome pobijedila na 12 od 14 nastupa, ali je svih sedam puta bila prva na mitinzima Dijamantne lige.

– Radujem se odlasku u Beograd po nagradu. Na svečanoj večeri za fotografe pripremam nešto posebno – rekla je Blanka, kojoj u bogatoj karijeri nedostaju samo dvije karike - naslov olimpijske pobjednice i svjetski rekord, koji s 2,09 metara i dalje drži Bugarka Stefka Kostadinova.

U Beogradu će se od 14. do 16. listopada održati i Europska atletska konvencija, a vrhunac programa bit će proglašenje najboljih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije