ROBBIE KEANE

"Blatter i Platini mogu zadovoljno slati SMS-ove"

Robbie Keane
Reuters
19.11.2009.
u 15:37

Irske frustracije nakon nezasluženog ispadanja iz kruga sudionika Svjetskoga nogometnog prvenstva mogu se mjeriti u tonama, baš kao i cinizam koji iz toga proizlazi.

Strijelac jedinoga irskog pogotka u remiju (1-1) na Stade de Franceu, kapetan Robbie Keane, bio je posebno oštar i nakon što je prespavao utakmicu koja je na SP odvela Francusku, nakon što je Thierry Henry rukom uštopao loptu kojom je potom asistirao Gallasu za izjednačujući pogodak u produžetku.

- Siguran sam da u Fifi i Uefi plješću ovakvom raspletu situacije. Mogu si zamisliti Blattera (predsjednik Fife, op. a.) i Platinija (predsjednik Uefe, op. a.) kako zadovoljni šalju SMS-ove, oduševljeni ishodom naše utakmice s Francuzima - rekao je suigrač Modrića, Ćorluke i Kranjčara u Tottenhamu govoreći za BBC-jev radio.



- Sve je bilo jasno već na ždrijebanju. To nije jako teško dogovoriti, zar ne? Čim su dvije velike reprezentacije, Njemačka i Francuska, bile ugrožene uoči posljednjih kola, bilo je jasno da će se ići na sustav nositelji-nenositelji.

- Čim se dvije moćne nogometne nacije spoje u jedinstvenom interesu, nema šanse da ijedan ždrijeb u milijun godina prođe pošteno.

Irci traže ponavljanje utakmice      
Ministar pravosuđa u irskoj vladi, Dermot Ahern, izjavio je za lokalne medije da Irski nogometni savez mora, uz punu podršku same vlade Republike Irske, tražiti ponavljanje utakmice s Francuskom...

- Moj je stav da ta utakmica mora biti opet odigrana. Međunarodna nogometna federacija (Fifa) vjerojatno nam neće izaći ususret jer smo mi za njih nogometni Liliputanci. Svejedno, prebacimo odgovornost te odluke na Fifu - kazao je ministar nastavivši:

- To je minimum koji dugujemo tisućama navijača širom zemlje. Ne učinimo li to, sami ćemo prihvatiti načelo 'varaj i pobijedi'.

Irski su mediji prepuni vijesti i naslova o Henryjevoj prevari koja se dovodi na razinu identičnu onoj Maradonina igranja rukom protiv Engleza u četvrtfinalu SP-a u Meksiku 1986. godine. Ne manjka također ni nagađanja o Fifinoj zavjeri protiv malih i u korist velikih.

Francuska je u srijedu izborila plasman na SP izjednačivši na 1-1 protiv Irske u Parizu golom Gallasa u 103. minuti igre, u prvom produžetku. Stoper Arsenala zabio je na asistenciju Henryja, koji je prije toga loptu čak dvostrukom reakcijom primirio da mu ne pobjegne u gol aut.

Drugi je linijski sudac, što je posebno tragično, imao brisani prostor pred sobom i lako je mogao primijetiti "rukomet". Glavni sudac, Šveđanin Martin Hansson, nije reagirao.

Komentara 14

MI
miliceto
16:20 19.11.2009.

Naravno,podrzavam Irsku,ali ne da igraju novu utakmicu, vec da se direktno plasiraju na prvenstvo. Ovo je sramota,sudija treba ici u zatvor a Blatter i Platini ostavke . Jos jednom ,sramota !!!

KA
Kakma
16:21 19.11.2009.

Tocno se vidjelo kako je igrano namjerno rukom,jer druge Chanse nije ni imao Henry da dodje do lopte.Sramota za Euro nogomet ako se nista ne uradi.Nadam se da ce na SP biti bolje sudjenje,onda ovi Francuzi nemaju nikakve Chanse,ama bas nikakve.

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
11:32 20.11.2009.

mirkoP pošteno, otvoreno i... prekasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije