Mačevanje

Bojan Jovanović bolji od olimpijskog prvaka Gyarta

floret
Željko Hladika/PIXSELL
15.07.2011.
u 17:58

EP se nastavlja natjecanjem u maču, a hrvatsku reprezentaciju predstavljaju Luka Gujinović i Ivan Lovrić

Najbolji hrvatski mačevalac Bojan Jovanović osvojio je sjajno, peto mjesto na Europskom prvenstvu u Sheffieldu. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Svjetskog kupa u Venezueli, to mu je drugi najveći uspjeh.

U borbi za medalju zaustavio ga je talijanski reprezentativac, dvostruki europski i bivši svjetski prvak Andrea Baldini. Do petog mjesta Jovanović je došao nanizavši sedam pobjeda, a najviše će ga zapamtiti olimpijski pobjednik iz Atene, Francuz Brice Gyart koji je pred Bojanom pokleknuo dvaput u istom danu.

Europski prvak postao je Talijan Giorgio Avola koji je u finalu svladao svoga sunarodnjaka Andrea Cassaru. Treće mjesto podijelili su pobjednik nad Jovanovićem Andrea Baldini (Italija) i Rus Čeremisinov.

Ostali naši predstavnici u floretu, Ivan Komšić s dvije pobjede u prvom kolu i Vedran Fijolić bez pobjede, nisu se plasirali u izravne eliminacije gdje se dijele FIE bodovi. Komšiću je za taj pothvat nedostajalo samo nekoliko tuševa, dok je Fijolić platio cijenu prevelike pasivnosti i neodlučnosti da više riskira u napadačkim akcijama.

Koliko je natjecanje u floretu bilo jako svjedoči i to da je Jovanović iza sebe ostavio više vrhunskih floretaša, među kojima su olimpijski pobjednik iz Atene Brice Gyart (Fra) te četverostruki svjetski prvak Peter Joppich.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije