Prošao prvo kolo u Dubaiju

Borna Ćorić pomiče se za nova dva mjesta i sve je bliži plasmanu karijere

Rijeka: Borna Ćorić i Dominic Thiem u četvrtom meču između Hrvatske i Austrije u kvalifikacijama Davis Cupa
Nel Pavletic/PIXSELL
01.03.2023.
u 13:46

Njegov suparnik u drugom kolu bit će Australac Thanasi Kokkinakis, 101. tenisač svijeta, protiv kojega Ćorić vodi s 2:0 u međusobnim dvobojima. Posljednja pobjeda je iz dvoboja u Davisovu kupa s kraja prošle godine

Nije se Borna Ćorić morao puno namučiti u prvom kolu ATP 500 turnira u Dubaiju koji se na tvrdoj podlozi igra za nagradni fond od tri milijuna USD. Britanac Daniel Evans, 28. tenisač svijeta, predao mu je gotovo na samom početku meča, pri omjeru 2:2, zbog problema s desnom nogom.

Borna, koji je u Dubaiju postavljen za osmog nositelja (prvi je Đoković), uzvratio je tako Evansu za poraz u Melbourneu 2021. a sebi osigurao napredak na ATP listi za još dva mjesta. U poretku uživo dečko sa Savice je sada na 18. mjestu, a to je već prilično blizu njegovu najboljem plasmanu, 12. poziciji iz studenoga 2018. godine.

Njegov suparnik u drugom kolu bit će Australac Thanasi Kokkinakis, 101. tenisač svijeta, protiv kojega Ćorić vodi s 2:0 u međusobnim dvobojima. Posljednja pobjeda je iz dvoboja u Davisovu kupa s kraja prošle godine.

Čak četvorica Hrvata (trojica iz Hrvatske i jedan iz BiH) nastupila su u konkurenciji parova. U prilično izjednačenom meču Nikola Mektić i Mate Pavić, kao prvi nositelji, svladali su Indijca Bopannu i Australca Ebdena sa 7:5, 4:6, 10:7. Važna je to pobjeda za olimpijske pobjednike iz Tokija, nadamo se da je kriza iza njih. A u drugom ih kolu čekaju Tomislav Brkić, Hrvat iz BiH, i Ekvadorac Escobar. Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajiček poraženi su od rusko-bjeloruske kombinacije Rubljov/Ivaška sa 6:7 (3), 6:2, 8:10.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:47 01.03.2023.

To dokazuje da su Hrvati vrhunski dubl tenisači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije