OPROŠTAJ OD EURA

Bravo dečki, zadnjih pola sata držali ste u šahu svjetske prvake!

repka
Slavko Midžor/PIXSELL
18.06.2012.
u 19:54

Ivan Rakitić imao je zicer s pet metara glavom je pucao u Casillasa, a furija je do pobjedničkog pogotka došla u 88. minuti...

Hrvatska se oprostila od Europskog prvenstva, nije uspjela proći skupinu, no nema zamjerke. Sa Španjolskom je izgubila 1:0, Italija je slavila nad Irskom i naši su morali otići kući.

No, svaka čast dečki, držali ste u šahu zadnjih pola sata svjetske prvake!

>> Bilić: Modrić mi je rekao da kažem sucu da svira nešto za nas

>> Rakitić: Kriv sam. I mrtav, neka me netko iznese sa stadiona

Slaven Bilić i Vicente del Bosque izveli su očekivane sastave pred pune tribine u Gdanjsku, na kojima je bilo više naših navijača.

Očekivano je Španjolska vrlo brzo sakrila loptu našima, pozicionirala se na naših 30-ak metara i kombinirala te čekala trenutak da ubode. Prvi put je Španjolska dubinskom loptom prošla u 12. minuti, Iniesta je pokušao, ali je Pletikosa bio miran. No, to je označilo dominaciju Španjolaca, nakon 20 minuta imali su posjed lopte 77 posto. Pokušavali su iskosa Torres, iz daljine Ramos i Pique.

Modrićeva strašna lopta

Prvi je put Hrvatska zaprijetila loptom Modrića za Pranjića no njegov je udarac bio premekan za Casillasa.

Sporna je bila situacija u 27. minuti, dojam je da je sudac Stark propustio dosuditi čisti prekršaj na Mandžukiću, Ramos mu je džonom ulizao u gležanj. Možda je dvojbeno je bio u šesnaestercu ili izvan njega, ali prekršaj je bio u svako, slučaju bio i našem napadaču morala se ukazati pomoć.

Nažalost, na odmor smo otišli s negativnim vijestima iz druge utakmice, Talijani su vodili, i u tom trenutku Hrvatska nije imala prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Kakvu smo priliku imali u nastavku, u 59. minuti mogli smo napraviti čudo. Modrić je povukao pa udarcem vanjskim dijelom kopačke čudesno pronašao Rakitića koji je bio na pet metara sam. Tukao je glavom, nažalost preblizu Casillasu koji je uspio odbiti, pokušao je Rakitić još jednom s poda, no nije uspio. Kakva šteta, kakva velika prilika je to bila.

U posljednjih 25 minuta Slaven Bilić je krenuo na riskantniju opciju naše igre, uveo je Jelavića i dodao ga Mandžukiću, promijenio sustav u igru s dva napadača.

I dobro je to izgledalo, počeli su naši bolje kontrolirati igru, više se toga počelo događati na polovici španjolske reprezentacije.

Bilić je sve probao

A u fazi obrane bili smo ionako dobri cijelu utakmicu, pogotovo je dobar bio Gordon Schildenfeld koji je zaustavio vrlo veliki broj akcija furije.

U sredini se nametnuo Modrić, pokušavao je sve, driblao, okretao stranu, vodio igru, no prečesto je imao premalo igrača koji bi se ponudili, otvorili.

Mogli smo i primiti pogodak da se Fabregas nije poigravao s našom obranom. No, novu priliku skuhao je Španjolcima Mandžukić kad je pronašao Perišića, ovaj tukao, ali je Casillas spasio.

Tijek susreta pogledajte u našem Live-boxu.

 

vaka čast dečki, držali ste u šahu zadnjih pola sata svjetske prvake

Komentara 380

FA
fant
21:53 18.06.2012.

korneri nula...

DU
Deleted user
20:49 18.06.2012.

Xavi je protiv iraca dodao 136 pasova i 127 od njih je bilo tocno. To nije nogometas nego vanzemaljac!

DU
Deleted user
21:53 18.06.2012.

poljaci su kod kuce izgubili protiv ceha i ako bi im 5 bodova 100% vodilo u cetvrt final. I to u daleko najslabijoj skupini. Mi imamo 5 bodova u puno jacoj skupini i to nam trenutno nije dovoljno. Sto se moze. Grci su s 4 boda usli cetvrt final.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije