PRVI PORAZ PRVAKA

Bravo za Medveščak: U Ledenoj pala vodeća momčad lige!

Medveščak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/14
26.10.2017.
u 23:01

Ovom pobjedom Medveščak se probio na deveto mjesto sa 18 bodova iz 13 nastupa te za šestoplasiranim KAC-om zaostaje samo tri boda.

Hokejaši Medveščaka pobijedili su vodeću momčad EBEL-a Vienna Capitalse sa 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pred više od 5500 gledatelja u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, što je prvi poraz aktualnih prvaka u ovoj sezoni, a četvrta pobjeda medvjeda.

Medveščak je do vodstva stigao u 12. minuti pogotkom Čeha Tomaša Netika, što je bio jedini gol u prvih 20 minuta.

Gosti su u 25. minuti došli do izjednačenja preko Sharpa, koji je uspio provući pločicu pokraj novog Medveščakovog vratara Kevina Poulina. No, 27-godišnji Kanađanin već je u prvom nastupu pokazao kako će biti jedan od glavnih igrača zagrebačke momčadi, jer je uspio obraniti čak 50 udaraca.

Medveščak
1/13

Ostatak posla obavio je dvostruki strijelac Samson Mahbod te trostruki asistent Tyler Morley. Mahbod je pogodio za 2:1 u 34. minuti, kad su medvjedi imali brojčanu prednost na ledu. U 36. minuti je Norvežanin Sondre Olden povisio vodstvo domaćih na 3:1, a otpor Bečana slomljen je u 57. minuti, kad je Morleyjev udarac u kontri zaustavio gostujući vratar Tuokkola. No, na odbijenu pločicu prvi je doklizao Mahbod i poslao je u nebranjenu mrežu za konačnih 4:1.

Ovom pobjedom Medveščak se probio na deveto mjesto sa 18 bodova iz 13 nastupa te za šestoplasiranim KAC-om zaostaje samo tri boda. Vodeća je Vienna sa 37 bodova, Linz je drugi sa 30, a treći Innsbruck sa 25.

Medveščak će već u petak odigrati 14. utakmicu u povratničkoj EBEL sezoni, a u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova će gostovati hokejaši Innsbrucka.

Komentara 4

Avatar Vucibatina
Vucibatina
10:36 27.10.2017.

Šteta za tebe ?

TA
tarzan
04:38 27.10.2017.

šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije