PLATINI

'Brazil, Španjolska i Engleska moji su favoriti SP-a'

Michel Platini
AFP
09.01.2010.
u 12:33

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini objasnio je za talijanski dnevni list La Repubblicu koji su njegovi glavni favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

- Ima nekoliko reprezentacija koje bi mogle ostvariti dobar rezultat, poput Italije, Nizozemske, Francuske i Obale Bjelokosti, ali ja imam tri favorita. To su Brazil, Španjolska i Engleska – rekao je Platini.

U razgovoru je Platini komentirao i ideju uvođenja financijskog fair-playa koja bi limitirala maksimalnu potrošnju pojedinog kluba za dovođenje igrača, kao i uvođenje preventivnih mjera protiv rasizma i nasilja na nogometnim stadionima.

- Radikalni rezovi potrebni su u borbi protiv rasizma i nogomet treba voditi svojim primjerom. U slučaju rasističkog vrijeđanja utakmice moraju biti suspendirane, nema druge. Moramo biti čvrsti i ići do kraja – dodao je francuski nogometni velikan, koji je po pitanju uvođenja financijskog fair playa rekao da su to od njega zahtijevali vlasnici ponajboljih svjetskih klubova poput Silvija Berlusonija (Milan) i Masima Morattija (Inter).

Ključne riječi

Komentara 2

MI
milton
12:48 09.01.2010.

U Africi pobilo igrače Toga koji su išli u Angolu na CONCAF.

KO
kontratovar
13:03 09.01.2010.

milton ma daj nemoj zafrkavat,pa kad??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije