U ČAST PELEA

Brazilci su ispali od Hrvatske, a sada će promijeniti grb na dresu?

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
12.12.2022.
u 12:41

Brazilci na dresovima iznad grba imaju ocrtanih pet zvjezdica, budući da su naslov svjetskih prvaka osvojili i 1994. i 2002. godine.

Vodstvo Južnoameričke nogometne konfederacije (CONMEBOL) predložilo je da se tri od pet zvjezdica na brazilskim dresovima zamijene simbolima srca kao počast Peleu. Legendarni Brazilac, koji je posljednjih godina narušenog zdravlja, s reprezentacijom je osvojio tri naslova svjetskog prvaka 1958., 1962. i 1970. godine. Brazilci na dresovima iznad grba imaju ocrtanih pet zvjezdica, budući da su naslov svjetskih prvaka osvojili i 1994. i 2002. godine.

Pele je s tri naslova obilježio povijest brazilskog nogometa, a Neymar se s njim izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca na prvenstvu u Katru. Obojica su zabili po 77 golova.

>> Argentinci 300 milijuna eura skuplji od vatrenih, naš najskuplji igrač je Joško Gvardiol

Brazilci ipak ove godine neće do šeste zvjezdice jer su poraženi od Hrvata u četvrtfinalu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nastup Selecaa na Svjetskom prvenstvu dolazi u trenutku kada je 82-godišnji Pele u bolnici u rodnom Sao Paulu, a brazilski mediji javljaju da se njegovo zdravstveno stanje polako popravlja.

Komentara 1

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:17 12.12.2022.

ta rijec "zabiti", zar mi nemamo neku drugu i manje drasticnu rijec od "zabiti"? Sto sa postici ili pogoditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije