'SIGURNO JE, DOĐITE?!

Brazilski novinar napadnut u Johannesburgu usred bijela dana

Ždrijeb SP
Reuters
13.04.2010.
u 14:57

Da je Južnoafrička Republika još uvijek krajnje nesigurna, uvjerio se brazilski reporter koji je nastradao u središtu Johannesburga dva mjeseca prije početka nogometnog SP-a.

Deveteročlana banda naoružanih napadača nasrnula je na stranca na izlasku iz Carlton Centera, velikoga johannesburškoga trgovačkog centra i jednoga od najvećih u državi, i to u po bijela dana.

- Bacili su me na tlo uzevši mi novac i dokumente. Srećom, poštedjeli su mi život – napisao je u svojoj potresnoj reportaži Cristiano Dias, novinar dnevnika Estado de Sao Paulo.

- Ozračje je u Južnoj Africi vrlo sumorno, bijeda je vidljiva na svakom koraku – dodaje reporter.

Južnoafrički organizatori i dalje nastoje uvjeriti svjetsku javnost da je sigurnost gostiju tijekom SP-a neupitna. Trebalo bi je jamčiti ne manje od 41.000 mobiliziranih policijskih djelatnika.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
19:17 13.04.2010.

Ovako će i tebi bilti štajerski janez !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije