Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ AVANTURE?

Brekalo najavio odlazak iz Hajduka? Znakovitom porukom dao je naslutiti sljedeći potez

Na Poljudu sraz Hajduka i Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
29.05.2024.
u 21:34

- Igrač sam Fiorentine, došao sam ovdje na posudbu, vidjet ćemo njihove planove. Ja sam ponosan što sam dio tako velikog kluba i nadam se šansi tamo - rekao je

Nogometaši Fiorentine i grčkog Olympiacosa u srijedu su igrali finale Konferencijske lige u Ateni. Da nije došao u Hajduk prošle zime, možda bi u kadru za utakmicu i borbu za europski trofej bio Josip Brekalo. Ovoproljetni prvotimac Hajduka i dalje je pod ugovorom s klubom iz Firence u kojeg bi se mogao/trebao vratiti odmah nakon 30. lipnja, kada mu istekne ugovor o posudbi na Poljudu. Novi sportski direktor Hajduka, dojučerašnji igrač te momčadi Nikola Kalinić najavio je da bi Brekalo mogao ostati, da je ponuda na stolu... No, Brekalo je u izjavi za TV Arenasport, koja je prenosila finale Konferencijske lige dao naslutiti da bi njegova avantura u Hajduku uskoro mogla i završiti.

- Igrač sam Fiorentine, došao sam ovdje na posudbu, vidjet ćemo njihove planove. Ja sam ponosan što sam dio tako velikog kluba i nadam se šansi tamo. Ja sam inzistirao na posudbi, oni su bili zadovoljni mojim igrama, igra se svaka tri-četiri dana, svaki je igrač bitan, no ja sam zbog svog razvoja i forme tražio izlaz i najvažnije je da sam se vratio u formu - rekao je 25-godišnji krilni ofenzivac.

VIDEO: Nastavak velikog slavlja u Zagrebu: Dinamo izložio sve trofeje osvojene ove sezone

Brekalo se nadao da će ga izbornik Zlatko Dalić uvrstiti na popis reprezentativaca za Euro u Njemačkoj, no to se ipak nije dogodilo. Ove je sezone u Hajduku odigrao 16 utakmica u kojima je zabio dva pogotka i upisao osam asistencija. 

- Fiorentina ima kvalitetu svakoga dobiti u dvije utakmice, zato su i uspjeli dvije godine za redom. Imamo igrače za finala. Tko je najbolji? Bonaventura je bio najkvalitetniji kad sam igrao tamo, jednim potezom može riješiti svaku utakmicu - dodao je Brekalo.

Inače, Brekalo u Fiorentini ima ugovor još dvije sezone, do ljeta 2026. godine, a trenutna mu je vrijednost na tržištu nogometaša prema Transfermarktu odmjerena na 4.5 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
21:49 29.05.2024.

Nadaj se i dalje Brekalo.... treba netko za skupljat ručnike i čistit kopačke...

KU
Kujttim
22:48 29.05.2024.

U Hajduku se sprema velika smjena. Lovre Kalinić nije opravdao povratak, Nikola Kalinić još i manje, Marko Livaja je izgubio sportske i profesionalne ambicije u Hajduku, ali ako se dovede u red, mogao bi još 1 do 2 godine odigrati na razini na kojoj su Lovre i Nikola Kalinić igrali zadnje 2 godine u Hajduku, a onda Marka postaviti na mjesto posebnog savjetnika udruge Naš Hajduk. Laszlo, nije ništa pokazao, a ima tu još ovih tamnoputih kojima ni ime nisam zapamtio. U toj priči nema mjesta niti za Brekala, dok će Perišić, ako mu koljeno dopusti, odigrati još 2 godine u Hajduku. Ivan Perišić je igrač koji bi mogao biti primjer svim ostalima igračima koje bi Hajduk trebao okupiti. Samo se nadam da će Perišić ostati jer ako i on ode, onda će Hajduk slijedeće godine biti opet 25 bodova iza Dinama.

LO
Lokić
17:56 30.05.2024.

Da vam HNS plaća kazne? Što sve nećete smisliti. Možda da u svaku utakmicu krenete s dva gola prednosti, da bi bili ravnopravni s drugima. Dobro si rekao za Dinamo, samo ako se on raspadnu imate šansu, ali čini mi mi se da sa trebaju raspusti i Rijeka i Osijek da vi budete prvaci. Sretno vam bilo s novim sportskim direktorom, jer po izjavi o Daliću opet nema mjesta za mlade talente

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije