DAILY MAIL

Britanski mediji otkrili Cityev plan za Vuškovića. Postaje najveći transfer Hajduka u povijesti?

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Miroslav Lelas/PIXSELL
21.03.2023.
u 10:41

Mlađi brat Marija Vušković ima priliku ostvariti veliku karijeru, bogati Manchester City jako je zagrijan za ponajvećeg europskog talenta

Talentirani 16-godišnjak Luka Vušković mogao bi postati najskuplji izlazni transfer u povijesti splitskog kluba. Na Poljudu su već imali ponudu PSG-a, ali su ju odlučili odbiti. Jasno je da brojni europski klubovi gledaju Vuškovića, koji bi mogao postati najveći izlazni transfer Hajduka u povijesti. Rekord drži Nikola Vlašić, koji je u ljeto 2017. s Poljuda otišao u Everton za 10.8 milijuna eura.

A Manchester City navodno za Luku nudi više od toga. Kako piše novinar The Athletica David Ornstein, City je ponudio deset milijuna eura odštete uz dva milijuna eura u bonusima za tinejdžera. Hajduk se tek treba javiti, dakle - nisu ni prihvatili, ali ni odbili.

Britanski Daily Mail objavio je detalje koji govore kakav plan Pep Guardiola ima za mladog reprezentativca Hrvatske, a to ne uključuje pridruživanje prvom sastavu 'građana'. Naime, engleski medij piše kako City ne želi Vuškovića kao igrača koji bi bio dio prve momčadi, što je bilo i za očekivati s obzirom na to da ima tek 16 godina, ali čini se da ga Guardiola ne planira držati ni blizu nje.

Ukoliko stigne na Etihad, proći će dosta vremena dok Vušković upozna Guardiolu jer plan je da u početku trenira u akademiji Citya, a onda nastavi karijeru u nekom klubu koji je dio klupske grupacije. Ova priča je vrlo slična onoj koju je prošao Ante Palaversa koji je u siječnju 2019. kao 18-godišnjak Hajduk zamijenio Cityjem u transferu vrijednom 6.3 milijuna eura.

Danas, četiri godine nakon toga, Palaversa iza sebe ima tri posudbe u klubove u Cityjevom vlasništvu i transfer  u francuski Troyes. Ipak, Vušković je etiketiran kao jedan od najvećih europskih planova stoga je za očekivati kako će mu se pružati više šanse da uspije u engleskom prvaku. 

Komentara 1

ZW
zweistein
15:53 21.03.2023.

za hajduk je najbolje da ga odmah prodaju... dok ga ne pokvare..... za maloga i hrvatski nogomet je najbolje da 2-3 godine igra hnl..... pa neki klub tipa leipzig... i onda dalje.... ako sad ode u city ništa od njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije