NBA All-Star

Broadway priprema kazališnu predstavu o rivalstvu Magica Johnsona i Birda

\'USA\'s Kobe Bryant at the Olympic Basketball Gymnasium Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
19.02.2011.
u 12:30

Kobe sobu u muzeju voštanih figura slavnih osoba dijeli s Woodsom, Armstrongom i Beckhamom.

Drugi put u posljednjih sedam godina NBA All-Star Weekend održava se u gradu zvijezda filma i estrade. Los Angeles je ovaj vikend domaćin okupljanja najvećih košarkaških zvijezda današnjice.

Otisak lopte ili prstena

Da Kobe Bryant, peterostruki NBA prvak s Lakersima, u svom gradu uživa status božanstva, poput Leonarda di Caprija ili Scarlett Johansson, uvjerio nas je posjet muzeju Madame Tussaud, na Hollywood Boulevardu. Kobe dijeli jednu sobu muzeja voštanih figura slavnih osoba s Tigerom Woodsom, Lanceom Armstrongom i Davidom Beckhamom, koji je u tom društvu više zbog popularnosti nego zbog sportske veličine.

No, nije to sve. Bryant će danas postati prvi sportaš koji će na šetalištu slavnih (Walk of Fame) praviti društvo Garyju Cooperu, Kevinu Costneru, Richardu Gereu, Tomu Hanksu, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Jacku Nicholsonu...

Bryant će ući među besmrtnike tako što će ostaviti otisak stopala i ruku u svježem cementu ispred Grauman's Chinese Theatera, negdašnjeg poprišta dodjele Oscara. Mnogi se pitaju hoće li Kobe ostaviti i otisak lopte ili šampionskog prstena, jer mnogi su htjeli biti drugačiji pa je John Wayne otisnuo šaku, Daniel Radcliffe (alias Harry Potter) čarobni štapić, Sonja Henie svoje klizaljke, "Kralj kauboja" Roy Rogers pištolj, a country zvijezda Gene Autry kopito konja kojeg je jahao...

Možda će priča o Bryantu jednom završiti na kazališnim daskama - ima tu štofa, sjetite se varanja žene i optužbi za silovanje - kao što će se u teatru izvoditi priča o rivalstvu Magica Johnsona i Larryja Birda čija je premijera planirana za 2012. Ne zna se još ni ime redatelja i teatra, no zna se da će se izvoditi na Broadwayu i da ga piše Eric Simonson.

Lombardi probio led

Producenti Kirmser i Ponturo u to su se upustili ohrabreni uspjehom kazališne predstave o Vinceu Lombardiju, negdašnjem treneru aktualnih prvaka u američkom nogometu Green Bay Packersa. Producenti najavljuju da će u predstavi o košarkašima biti više akcije nego u "Lombardiju", u kojem je bilo i nešto "footballa" na sceni. Znači li to da će na broadwayskim daskama biti šutiranja trica?

– Vidjet ćemo – kazao je Kirmser smijući se.

Komad o Magicu i Birdu ponudit će priču o suparništvu njihovih klubova Lakersa i Celticsa, kao i o zajedničkom nastupu u sastavu originalnog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni gdje je SAD u finalu pobijedio Hrvatsku na čelu s Draženom, Kukočem, Rađom i ostalim društvom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije