Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali sportovi

Broj prijava za Mljet trail i prvi trail maraton u Nacionalnom parku Mljet ne prestaje rasti

19.04.2024.
u 15:45

Najstariji nacionalni park na području Mediterana koji zauzima trećinu otoka Mljeta uskoro će biti najzeleniji outdoor centar. The Great Refresh održat će se od ponedjeljka 29. travnja do petka 3. svibnja

Najstariji nacionalni park na području Mediterana koji zauzima trećinu otoka Mljeta uskoro će biti najzeleniji outdoor centar. The Great Refresh održat će se od ponedjeljka 29. travnja do petka 3. svibnja, a potom vikend za pamćenje jer broj prijava za Mljet trail i prvi trail maraton u Nacionalnom parku Mljet (4. 5.) ne prestaje rasti.

Online prijave traju do 20. travnja, a startni paket sadržava majicu i obrok. Prijave će biti otvorene i nakon navedenog roka, ali bez startnog paketa za natjecatelje. 

 - Odaziv je odličan, ljudi su se zajedno s poboljšanjem vremena odlučili i za outdoor aktivnosti. Najpopularnija utrka su Plava staza (13 km) i Zelena (6 km).

Mljet je predivan, pa na takvom terenu nije teško organizirati nezaboravno iskustvo. Najbolji doživljaj Mljeta daje Narančasta staza (42 km), no tu treba i dobra kondicija.

Do sada je prijavljeno 90-ak trkača s čime smo jako zadovoljni, posebno jer smo isti event održali relativno nedavno, prije manje od 6 mjeseci.

Prva faza prijava, onih sa startnim paketom, završava 20. travnja, no ako se netko naknadno odluči prijaviti može to napraviti i na samo jutro utrke.

Želimo svima omogućiti uživanje u ljepotama Mljeta - ističe Elvis Vikić iz organizacije The Great Refresha.

Šest vođenih aktivnosti u tjednu opuštanja, rekreacije i otkrivanja prirodnih ljepota prilika je za istraživanjem otoka Mljeta uz kajak, SUP bicikl, hiking, penjanje i trail.  Rezervacijom jedne ili više aktivnosti, posjetitelji će dobiti tjednu ulaznicu za Nacionalni park. 

 - Za nekoga tko nije bio na Mljetu, sigurni smo da će tjedan proveden s nama pamtiti do kraja života. To je prilika za uistinu doživjeti ovaj predivni Nacionalni park.

Za nekoga tko je već posjetio Mljet, ovo je prilika za okušati se u novim aktivnostima na lokaciji “iz snova”.  Sve outdoor aktivnosti su vođene u malim grupama kako bi doživljaj bio potpuno personaliziran i poseban za svakoga.

Zavisno o aktivnosti i razini spremnosti prijavljenih, tura traje između 3 i 5 sati. U cijenu svake aktivnosti uključena je i oprema.

Svi iz organizacije eventa strastveni smo zaljubljenici u outdoor aktivnosti te smo po dolasku u Nacionalni park shvatili potencijal koji on pruža.

Od postojeće infrastrukture do, naravno najbitnije, prirodne ljepote koju imamo ovdje doma, u Hrvatskoj. Ideja nam je s vremenom povezati zainteresirane Nacionalne parkove i parkove prirode u ovaj projekt i time stvoriti svojevrsnu krunu outdoor aktivnosti u Hrvatskoj - zaključio je Vikić.

Sve sudionike osigurava HGSS, hitna medicinska pomoć s dostupnim vozilom i osobljem, vatrogasci i čuvari Parka.

Posjet otoku i NP Mljet moguć je trajektnom linijom iz luke Prapratno na Pelješcu do luke Sobra na Mljetu. Tu je i trajektna linija Split – Milna – Hvar – Korčula – Mljet (Pomena) – Dubrovnik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije