NE MIRI SE S TIM

Bruno Marić zagrmio na HRT-u: 'One snimke je pustila neka hulja! Evo koja je moja poruka HNS-u...'

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slučaju 'VAR'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
12.07.2024.
u 18:53

Kad dođe stranac, on će biti nešto kao mesija. Nitko neće govoriti da je on bandit ili da je naklonjen nekom klubu. On je prorok, a mi ne možemo biti proroci u svom selu - rekao je bivši šef hrvatskih nogometnih sudaca

Nekadašnji šef sudačke kommisije HNS-a Bruno Marić gostovao je u HTV-ovoj emisiji Studio 4. Temperamentan kakav jest, i ovoga je puta nekim izjavama potpalio vatre koje su gorjele prošlog proljeća. Tada je otišao s funkcije šefa hrvatskih nogometnih sudaca nakon afere s VAR-snimkama koje su iz dubine potresle hrvatsku sportsku javnost. Marić nije zaboravio to doba.

- Je li ponižavajuće za naše suce što dovodimo strance? Pa na neki način i ja tako osjećam. No, hrvatski suci su došli na volej jer su pokazali, u usporedbi s najboljim sucima svijeta, da su bolji od njih i da zaslužuju bolji tretman. Ja pripadam u kategoriju onih koji tvrde da pravi Hrvat navija i za Hajduk i za Dinamo i za Rijeku i Slaven Belupo ili bilo koji hrvatski klub u Europi. Poruka HNS-u? Moramo vjerovati više našim sucima, dovođenjem stranaca radimo protiv sebe. Neka hulja je, s ciljem da osramoti hrvatsko društvo i nogomet, pustila snimke iz VAR sobe - rekao je Marić pa dodao:

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slučaju 'VAR'
1/6

- Volio bih da puste snimku s naše utakmice protiv Italije na Euru iz VAR sobe. Sve je stalo na tome da su naši suci psovali. Nisu trebali psovat', ali nikad se ne bi tako ponašali da su znali da će se te snimke pokazati. Sve analize su pokazale da nismo radili ništa loše, samo smo loše komunicirali u VAR sobi. Kad dođe stranac, on će biti nešto kao mesija. Nitko neće govoriti da je on bandit ili da je naklonjen nekom klubu. On je prorok, a mi ne možemo biti proroci u svom selu. Nama su uvijek imputirali da sudimo za nekog i nešto. Ovo sve pokazuje da je i naše suđenje i rad uvijek bio transparentan. Ovo je, da se ekonomski izrazim, put da javnosti prodamo ono što radimo jer će strancu više vjerovati nego meni. Dugo vremena govorim da UEFA treba gledati i prema sucima iz manjih država, pa tako i Hrvatske. Uvjeravam vas da naši suci nisu lošiji od ovih koji sude na Euru. Štoviše, i bolji su od njih - rekao je Marić.

Ključne riječi

Komentara 4

KU
Kujttim
22:35 12.07.2024.

Bruno Marić je izgubio podršku Marijana Kustića i Andreja Plenkovića. Kad su pustili snimke iz VAR sobe znalo se da će Brunu Marića smijeniti, jer je intencija bila zaustaviti destruktivni potencijal i nezadovoljstvo Torcide. Na kraju, sve je ok završilo. Dinamo je osvojio prvenstvo, Hajduk je doveo Gattusa, HDZ je osvojio izbore, jedino što Dalić nije uspio pobijediti Albaniju. Da smo kojim slučajem pobijedili Albaniju, (ili Italiju), sve bi bilo 10/10.

IV
ivica.vranjic
21:50 12.07.2024.

Još da uvezemo sudce i općinske, županijske i sve druge sudove.... A ovi da zaglave u bajbuku.

KU
Kujttim
19:22 12.07.2024.

Odluka da dođu strani suci je politička odluka samog Andreja Plenkovića. Naime, Plenković, kao pametan i pragmatičan političar, u superizbornoj godini nije smio dopustiti onu lakrdiju. Prethodno je Bruno Marić imao podršku vrha HDZ-a, ali nije znao uvesti reda u sudačku organizaciju. Prema tome, nogometni suci su dobili jasnu poruku i tu se nema što puno govoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije