NEKA DRUGA VREMENA

Igor Štimac podijelio anegdotu sa Zlatkom Dalićem: 'Spavalo se na podu, nije bilo kreveta...'

Zagreb: U emisiji Pressing by Igor Štimac gostovao Alen Bokšić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
12.07.2024.
u 16:40

Igor Štimac dao je izjavu za radio Bravo u kojem je iznio svoj stav o igri naše reprezentacije na Euru, Luki Modriću, Marcelu Brozoviću te svojim početku karijere i suradnji sa Zlatkom Dalićem

Bivši izbornik Igor Štimac je prije mjesec dana dobio otkaz na klupi indijske reprezentacije, a zadnjih dana vrijeme provodi u Zagrebu. Gostovao je na podcastu Brava te odradio intervju kod još jedne legende, komentatora Drage Ćosića. Dotakao se naše reprezentacije i njenog nastupa na Euru u Njemačkoj:

"Za dobre rezultate važna je stabilnost obrane. Već godinama nemamo doprinos bočnih igrača. Joško Gvardiol nije lijevi bek. U Manchester Cityju on ima slobodu, više navijačkih zadaća. Sve je osim lijevog beka. Od njega moramo napraviti lidera obrane. Bilo da igramo s dva ili s tri stopera. Ako igramo s tri, treba biti lijevi half. Nemamo brze igrače, ali nikad ih nismo ni imali. U našoj generaciji bio je brz samo Robert Jarni, eventualno Alen Bokšić, ali njega često nije bilo zbog ozljeda. Nemamo brza krila i igru trebamo prilagoditi tome. Zlatko Dalić apsolutno treba ostati, da imamo određenu stabilnost"

Luka Modrić je Luka Modrić. Bez njega nijedan intervju ne može proći:

"Ono što Luka znači Hrvatskoj, ono što Luka utjeruje strah u kosti protivniku kad ga vide s hrvatskim dresom i trakom oko ruke, to je preveliki značaj. Njegovo povlačenje? Kad Luka osjeti da ne može više dati Hrvatskoj ono što Hrvatska treba od njega, sam će on reći: "Šefe, stavi nekog drugog. Ako me ne budeš trebao od prve minute, mogu ući i na pet minuta.". Kad vidi da više ne može, prepustit će mjesto mlađima", kaže Štimac.

Osvrnuo se i na Marcela Brozovića

"Imamo mi zamjene za Brozovića. Kristijan Jakić nametnuo se igrama, a tu je i "mali" Josip Mišić. Kroz godine u Dinamu skupio je puno iskustva".

A prisjetio se početka karijere u Dinamu iz Vinkovaca gdje mu je suigrač bio i aktualni izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić:

"Kad sam došao u Vinkovce, spavao sam na madracu na podu jer nije bilo kreveta. Zlatko i ja smo dijelili sobu i trudili se dokazati da vrijedimo", rekao je Štimac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije