U NOVOM BROJU MAXA!

Bubamara ide po svjetski naslov. Klince će gledati 50.000 ljudi

Bubamara
Arhiva akademije Bubamara
13.07.2013.
u 21:56

Nogometna akademija Bubamara po rezultatima i kvaliteti rada odmah je iza Dinamove škole. Nakon nastupa u Portugalu, klinci nogometne akademije Bubamara otputovali su na neslužbeno svjetsko klupsko prvenstvo.

Nogometna škola Bubamara u ljetnim mjesecima radi punom parom. Desetak dana njezini članovi proveli su na Iber kupu, jakom turniru u Portugalu na kojem su nastupili velikani poput Vasco da Game, Liverpoola, Juventusa, Intera, Milana, Atletica, Seville, PSG-a, Lyona, Marseillea...

– Velika je čast nastupiti na tom turniru. Za naše klince neprocjenjivo je to iskustvo, no pokazali smo da smo na pravom tragu jer smo i u tako jakoj konkurenciji prošli skupinu. Neusporedivi su njihovi uvjeti rada i logistika s onom našom, što naš dobar nastup na tom turniru čini još većim. Pobjednik turnira je madridski Atletico. Nismo nastupili s najboljim sastavom koji imamo – kaže glavni čovjek NK Bubamare Stipe Tokić za novi broj tjednika Max.

Na turniru su sudjelovale momčadi iz čak 42 države, a Tokić je dogovorio suradnju s nekoliko portugalskih klubova. Riječ je o modelu koji Bubamara prakticira s nekoliko engleskih klubova koji su već odveli nekolicinu talentiranih klinaca iz te nogometne akademije.

– Portugalci su daleko odmaknuli u radu s mlađim dobnim kategorijama. Iz takve suradnje samo možemo imati višestruke koristi. Našim klincima bit će otvorena vrata najozbiljnijih portugalskih škola. Otvaraju nam se opcije možda i za Porto, Sporting... – kaže Tokić.

Unatoč tome što sportski i gradski autoriteti nemaju razumijevanja za projekt u kojem se ljudi u Bubamari gotovo svakodnevno brinu o oko 400 klinaca, trinaest trenera svakodnevno radi na obučavanju klinaca koji su po rezultatima odmah iza Dinama. Bubamarini klinci već su odletjeli u Švedsku gdje će nastupiti na Gothia kupu.

– Riječ je o neslužbenom Svjetskom klupskom prvenstvu na kojem smo dvaput osvojili treće mjesto u konkurenciji igrača do 11 godina. Na turniru će i ove godine nastupiti stotinjak klubova iz 80 država. Svake godine na otvaranju na stadionu bude više od 50 tisuća ljudi. Idemo nastupiti s najjačom postavom, nadamo se samoj završnici – zaključio je Stipe Tokić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije