SLIJEDI KLJUČNI ISPIT

Budu li igrali kao u prošloj utakmici, Portugal će biti problem, mlada Hrvatska mora bolje

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
08.09.2024.
u 16:00

Bit će ovo odličan test za Olićevu selekciju ne samo zbog snage suparnika, već i zbog postavke utakmice. Nakon Farskih otoka gdje je Hrvatska dominirala posjedom i uvelike igrala na protivničkoj polovici, protiv Portugala našu selekciju gotovo sigurno očekuje duga priča

Nakon iznenađujuće napetog izborničkog debija Ivice Olića u kojem su u Sportskom centru Rudeš Farski otoci svladani s tijesnih 2:1, hrvatsku U-21 reprezentaciju 10. rujna očekuje istinski test. U utorak od 19 sati u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek mlada hrvatska selekcija igrat će protiv moćne selekcije Portugala u sklopu nastavka kvalifikacija za Europsko U-21 prvenstvo koje se iduće godine održava u Slovačkoj. Portugal je u skupini prvi s 18 bodova iz sedam dvoboja, Hrvatska druga sa 16 bodova iz sedam dvoboja, a treća je Grčka s 14 bodova iz osam dvoboja.

Dovoljno je samo podsjetiti se na to da su se Hrvatska i Portugal već susreli u ovim kvalifikacijama te da je taj susret prošao vrlo loše za našu vrstu. Naime, mladi vatreni su u portugalskom Faru poraženi s visokih 5:1, a to je bio posljednji natjecateljski dvoboj bivšeg izbornika Dragana Skočića s kojim je Hrvatski nogometni savez prekinuo suradnju te angažirao 44-godišnjeg Olića.

Standings provided by Sofascore

Gledamo li stanje momčadi na papiru, Portugal je prema Transfermarktu osjetno jača momčad od Hrvatske. Portugalski kadar je na tržištu procijenjen na 99 milijuna eura, dok je hrvatski procijenjen na 44 milijuna eura. Portugalci su poglavito ispunjeni igračima iz domaćih velikana Benfice, Porta i Sportinga, no ima tu igrača i iz klubova 'liga petice' kao što su Wolverhampton, Wolfsburg, Southampton i Las Palmas. Njihova najveća zvijezda je napadač Las Palmasa Fabio Silva koji je tijekom svoje karijere već igrao za Porto, Wolverhampton, PSV, Glasgow Rangerse i Anderlecht, a za mladu selekciju Portugala upisao je 22 nastupa i postigao 12 pogodaka.

Bit će ovo odličan test za Olićevu selekciju ne samo zbog snage suparnika, već i zbog postavke utakmice. Nakon Farskih otoka gdje je Hrvatska dominirala posjedom i uvelike igrala na protivničkoj polovici, protiv Portugala našu selekciju gotovo sigurno očekuje duga priča. Vrlo će zanimljivo biti za vidjeti kako će Olić i njegov stožer s pomoćnicima Nikom Kranjčarom i Markom Krnjićem postaviti obranu i kako će izlaziti u tranzicijske situacije, za koje će protiv Portugalaca sigurno biti prilike.

– U idućoj utakmici očekuje nas sasvim drukčiji suparnik, Portugal je favorit naše grupe. Oni će nas kazniti ako ćemo dozvoljavati da prolaze kraj nas kao Farani koji su bili bolji od nas u svim duelima koji su bili 50:50 -– upozorio je svoje igrače izbornik Olić.

S obzirom na kvalitetu suparnika, činjenica je da su igrači Farskih otoka prelako stvarali šanse protiv Hrvatske i to će sigurno biti nešto na čemu će izbornik i stožer poraditi. Naravno, Hrvatska će protiv Portugala vrlo izgledno biti gušće raspoređena u obrambenoj fazi, ali čvrstina u duelima će i dalje biti prijeko potreban element uzevši u obzir kvalitetu Portugalaca, bez obzira na očekivanu zgusnutost Hrvatske u fazi obrane. 

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
1/22

Komentara 3

OL
olujasviholuja
19:13 10.09.2024.

Gledam poćetni sastav reprezentacije hrvatske, 4 Osijekova igrača, a Osijek predzadnji na tablici

OL
olujasviholuja
10:44 10.09.2024.

Jedva smo pobjedili Farske otoke, a naši maštaju o pobjedi protiv Portugala

BP
Besposlen pop
19:13 08.09.2024.

Uz ovakvog nestručnog i neiskusnog izbornika debakl je zajamčen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije