Uoči Farskih Otoka

Izbornik Ivica Olić podržava igrača koji je završio na klupi: On je lider i ostaje kapetan

Ivica Olić
Sanjin Strukic/Pixsell
03.09.2024.
u 07:00

Meni je važno da golman Čavlina nije sebe sada dokazao, već je prije toga stekao iskustvo igranja u prvoj ligi. Teško je za golmana kada nije sve idealno, ali momčad je ta koja pravi dobrog golmana.

Legendarni Ivica Olić u nastupnom izlaganju nakon preuzimanja selekcije do 21 godine istaknuo je kako ima potpuno povjerenje u vratara Osijeka Nikolu Čavlinu, čija je situacija nakon niza kikseva postala nezavidna – završio je na klupi.

– Nije samo njegova situacija nezavidna, cijela momčad Osijeka je u problemu. Tu onda obrana i vratar dolaze do izražaja. Meni je važno da golman Čavlina nije sebe sada dokazao, već je prije toga stekao iskustvo igranja u prvoj ligi. Teško je za golmana kada nije sve idealno, ali momčad je ta koja pravi dobrog golmana. Podržavam ga i sigurno će ostati kapetan U-21 reprezentacije. Vidim ga kao lidera, to će sigurno potvrditi i na terenu – kazao je Ivica Olić, koji će debi na klupi imati u četvrtak u kvalifikacijskoj utakmici s Farskim Otocima na stadionu Rudeša.

Zašto je Olić baš sada odlučio prihvatiti posao izbornika?

– Ta tema je sazrijevala. Kad se ukazala prilika, prihvatio sam je. Imao sam punu podršku predsjednika i izbornika Dalića. Radujem se što sam i dalje u sustavu – odgovorio je Olić, a istaknuo je kako će prioritet suradnika i njega biti stvaranje igrača za A reprezentaciju.

– Znam koliko smo mi u A vrsti bili sretni kada smo dobili nekog mladog igrača. Naravno, rezultat je bitan, no potreban je pobjednički mentalitet. Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Ima luksuz izabrati tko će igrati. Deficitarni smo na bočnim pozicijama, ali to je nedostatak i mlađih reprezentacija. Zadovoljan sam onime što imam, to su dobri dečki koji igraju u svojim klubovima – zaključio je 44-godišnji Ivica Olić, novo, svježe, ali atraktivno i omiljeno lice na našoj izborničkoj sceni.

A imao je od koga učiti s obzirom na to kako je uz Dalića bio, uz jednu kratku stanku, još od 2017. godine.

 

Komentara 1

BP
Besposlen pop
07:29 03.09.2024.

Dobro je za mladu hrvatsku reprezentaciju da ju vodi jedan tako iskusan i stručan izbornik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije