PIŠU SE BODOVI

Olić prokomentirao čudnu situaciju oko koje se digla prašina: 'To čak ni na televiziji nisam vidio'

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
05.09.2024.
u 20:35

Završnica utakmice ponudila je i jedan neobičan, zapravo rijetko viđen detalj. Glavni sudac utakmice pokazao je četiri minute nadoknade, a nakon što je odsvirao kraj susreta, igrači su krenuli u svlačionicu. No, reagirao je četvrti sudac

Put do 2:1 pobjede mlade hrvatske reprezentacije igrača do 21 godine nad Farskim otocima u kvalifikacijama za Euro, ovoga četvrtka u Rudešu nije bio samo stresan za Ivicu Olića. Našeg je, nekoć sjajnog napadača, bodrilo i odabrano društvo. Autobus s oko šezdeset navijača stigao je iz rodnog mu Davora, a vođa puta bio je, naravno, Olin brat Marin. Dečki su bili odlično raspoloženi, a Marin je bratu još i prorekao utakmicu s nekoliko jedanaesteraca. Pogodio je da će mu za pobjedu u debiju na klupi mlade reprezentacije trebati sigurni izvođači udaraca s bijele točke. Srećom, sada ih je imao. Najprije je za vodstvo u 39. minuti siguran bio Marin Ljubičić, kojem je ovo bio šesti pogodak u sedam utakmica u ovim kvalifikacijama. Drugi je bio Franjo Ivanović koji je pogodio u 89. minuti.

Završnica utakmice ponudila je i jedan neobičan, zapravo rijetko viđen detalj. Glavni sudac utakmice pokazao je četiri minute nadoknade, a nakon što je odsvirao kraj susreta, igrači su krenuli u svlačionicu. No, reagirao je četvrti sudac koji je glavnom sugerirao da nadoknada nije odrađena do kraja. Neobična situacija zbunila je sve igrače na terenu, kao i gledatelje. Nakon što su se igrači vratili na travnjak, odigrali su još dvije minute u kojima je bila zaključena pobjeda Hrvatske.

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
1/5

Pričao je kasnije Olić o problemima koje mora riješiti u nadolazećim utakmicama, no jasno je kako ova momčad posjeduje silan potencijal. Prije samo koji dan Zlatko Dalić dotaknuo se projekcije budućnosti našeg nogometa i činjenice kako moramo stvarati igrače. I u ovoj momčadi trenutačno je nekolicina igrača koji će, sasvim sigurno, biti budućnost naše A-vrste. Čavlina, koji je nekoliko puta sjajno reagirao i zavrijedio Olićeve pohvale, raskoš u veznom redu uz Vidovića, Kačavendu, Zvonareka, Soldu, silan talent u napadu s Matkovićem, Crncem, Ljubičićem ili Prpićem, Vušković, Hrgović u obrani, samo su neki od igrača čiji će razvoj u narednih nekoliko godina biti važno pravilno iskontrolirati. A posebno lijepa slika bila je reakcija pedesetak klinaca koji su podno tribine strpljivo, čak i na kiši, čekali naše mlade nade kako bi se s njima fotografirali za uspomenu. Sjajna je stvar da, oni koji tek dolaze, u zdravim i mladim sportašima vide svoje uzore.

- Momčad Farskih otoka pokazala se čvrstom i neugodnom. Isti problem su napravili i Portugalcima. Iskreno, mislio sam da ćemo, nakon našeg drugog pogotka, posebice s igračem više, mirno završiti utakmicu. Na kraju smo morali strepiti, a četvrti sudac je napravio nešto s čim se nikada u karijeri nisam susreo. Nisam to čak ni na televiziji vidio. Produžio je utakmicu nakon što su igrači gotovo otišli u svlačionicu. Ovo je važna pobjeda, nakon tri poraza i 13 primljenih pogodaka. Posebno moram pohvaliti našeg kapetana Nikolu (Čavlina, nap.a.), koji je, nakon problema u klubu i napisa imao turbulentnu noć i dan. Pokazao je da je karakteran momak i vođa ove momčadi...

Koliko je bilo stresa?

- S obzirom na to da sam u posljednje vrijeme imao dosta stresova, Albanija i Italija u posljednjim sekundama, ovo je bilo jako teško. Čak i kada sudac odsvira kraj, nije sve gotovo. Ovo su nam važna tri boda s kojima ostajemo u utrci za Europsko prvenstvo. Iz ove smo utakmice detektirali jako puno problema. Za nekoliko nas dana očekuje drugačiji protivnik, favorit naše skupine, koji će sigurno kazniti sve dopustimo li mu da lako prođe pored nas. Najviše smo problema imali jer je protivnik, u ovim duelima koji su bili 50:50, bio bolji i brži. Moram pohvaliti Soldu koji je odlično iskontrolirao sredinu terena i dobio bezbroj duela u zraku. To je primjer kako se treba boriti - zaključio je Olić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije